Keresés

Star Trek

2015. december 15., kedd 15:50
Ez a zene egyébként a 2009-es Abrams-féle Star Trek elején, az autólopásos résznél is szerepel.
0
2015. december 15., kedd 15:41
Végre valami nem tetszik :)
0
2015. december 15., kedd 15:24
https://www.youtube.com/watch?v=XRVD32rnzOw

Amikor a Halálos iramban fuzionál Roddenberryvel...

Borzasztó ez az előzetes, már az aláfestő zene is iszonyat trendi akar lenni, ahogy a piff-puff és a robbanások is, mintha valami számítógépes játékból ollózták volna össze a másfél percet. Nem biztos, hogy Justin Lin a legjobb választás egy Trek film, egy 50. jubileumra készülő Trek-film direktorának - persze kérdés az, hogy milyen irányba akarják elvinni a franchise-t. Ez egy arctalan, semmilyen, üresfejű trailer, ami mellesleg kemélyen kapja youtube-on a dislike-okat.
most posts by TM
0
2015. május 30., szombat 23:28
És amiből ma ki is jött az első. :)
0
2015. május 30., szombat 3:27
Az IMDB szerint az eddigi háromhoz még jön két rész.
most posts by TM
0
2015. május 30., szombat 3:25
Naná! :)
most posts by TM
0
2015. május 29., péntek 23:59
Ismeritek a Star Trek Continues című rajongói websorozatot?
Az eredeti Star Trek-sorozat stílusában készítenek epizódokat, de egész profi módon. És magyar felirattal is nézhetők.
Weboldal:
http://startrekcontinues.com/
YouTube-csatorna:
KÜLSŐ LINK
0
2015. február 28., szombat 1:45
Most jöttem haza egy kellemes rokoni összejövetelről. Öröm az ürömben, hogy csak most olvasom ezt a borzalmas hírt, mert így legalább volt egy jó estém a szar éjszaka előtt. Nagyon szomorú lettem...
most posts by TM
0
2015. február 27., péntek 20:11
Sajnos nem az volt! :(

http://www.origo.hu/filmklub/blog/halal/20150227-meghalt-leonard-nimoy-star-trek-mr-spock.html
0
2015. február 24., kedd 9:49
Leonard Nimoy kórházba került. A 83 éves színésznek állítólag erős mellkasi fájdalmai vannak. Remélhetőleg csak múló rosszullét és láthatjuk őt a sorozat 50 éves évfordulójára tervezett 13. mozifilmben. Mielőbbi gyógyulást neki!
most posts by TM
0
2014. december 27., szombat 18:05
"A mozifilmek viszont sohasem érhetnek fel a sorozatepizódokhoz"

- itt a lényeg, tessenek jól megjegyezni! :)

most posts by TM
0
2014. december 27., szombat 14:49
Nem is tudom. Én nem tartom feltétlenül jó ötletnek Frakes-t a rendezői székben. Szerintem ő már eltávolodott a sci-fi-től, és az A kategóriás hollywoodi blockbusterektől. Tény hogy remek sorozatepizódokat rendezett, és zseniális volt amit a Kapcsolatfelvétellel csinált, (Az űrlázadásra viszont félresikerült). Az én véleményem szerint jobb ha Abrams tartja továbbra is kézben a dolgokat, a rendező kiválasztásába is biztosan van beleszólása. De azért Justin Lin? Nála jobbat is el tudtam volna képzelni. Tény hogy remekül feltámasztotta, és sikerre vitte a Fast And Furious franchise-t, de nem igazán lehet még ismerni a stílusát, így még bármi kisülhet belőle.

A mozifilmek viszont sohasem érhetnek fel a sorozatepizódokhoz minőség tekintetében, maximum csak megközelíthetik azokat.
0
2014. december 12., péntek 10:02
Megnéznék egy Burton variációt is, de azért jobb, ha maradunk az Abrams és Wright neveknél. Esetleg James Cameron vagy Tarantino is megérne egy misét:

- Kapitány?!
- Mr. Spock.
- A kék Nebula-köd felé haladunk.
- Így van, Mr. Spock.
- Miért haladunk a kék Nebula-köd felé?
- Ez volt a parancsom, Mr. Spock.
- Valóban. És szabad tudnom mi van a kék Nebula-ködben?
- Kék Nebula-ködiek, Mr. Spock.
0
2014. december 11., csütörtök 1:01
Valóban érdekes lenne látni Egyest a rendezői székben, de kétlem, hogy neki adnák a filmet. Ha mindenképp trekkie rendezőt akarnak, akkor LeVar Burtont érdekesebb választásnak tartanám. De úgy vélem, vagy a pletykált Edgar Wright vagy más fogja rendezni. Remélem azért JJ is rajta tartja a szemét a produkción, mert nekem is tetszettek az új filmek, még a Sötétségben is :D
0
2014. december 10., szerda 17:36
"Értem ez alatt, hogy olyan mozit készített, ami könnyen fogyasztható mindazok számára is, akik különösen nincsenek otthon a Star Trek egészét illetően, akiket "vasárnapi" fogyasztónak tituláltam."
Abrams is ugyanezt tette a két eddigi Star Trekkel: felzárkóztatta a sorozatot, felturbózta technikailag, megőrizte, egyben megfiatalította szellemiségében. Nyilván nem az volt a cél, hogy kőkomoly tudományos filmeket készítsen, mert valljuk be, egy ilyen próbálkozás inkább elijesztené a mai fiatalokat, vagyis a fő célcsoportot, így maradt jó értelemben színes, szagos, szórakoztató filmsorozat.

Én is nagyon szeretem a Kapcsolatfelvételt, sőt az egyik kedvenc ST filmem, viszont nem tudom mennyire lenne jó ötlet jövőbeni ST mozik rendezői székébe Jonathan Frakest ültetni. Tény, hogy nagyon otthon van a témában, nem egy epizódot rendezett különböző Trek sorozatból, és persze a First Contactot, de szerintem ennyiben ki is merültek a pozitívumok (mondjuk ebből a filmből is tudnék nem egy unalmas és gagyi mozzanatot említeni), merthogy pl. az Űrlázadás egy kínszenvedés volt, mindenesetre sokkal gyengébb, mint a Kapcsolatfelvétel, arról nem is beszélve, hogy a ST9-től kezdve egyre inkább távolodott a sci-fi-től: Castle, NCIS, Minden lében négy kanál..., ugyan voltak itt Sci-fi mesterei és Dollhouse epizódok is, de bármennyire is bájosnak találom, és meg is van mindhárom rész, de nem túl jó ajánlólevél a Titkok Könyvtára 2 és 3, melyek azért bőven gagyi kategória, pláne, ha új Star Trek film rendezésének lehetősége van a horizonton. Mindenesetre érdekes lenne látni, hogy egy Star Trek veterán milyen irányba vinné a szériát.

Egyébként az én legkedvesebb ST filmjeim, az első rész, melynek vizualitása a mai napig lenyűgöz, a zenéről nem is beszélve. A Kapcsolatfelvétel, ami szokatlanul akciódúsra sikerült, benne a Borg, ami a Star Trek univerzum egyik legérdekesebb és legfélelmetesebb teremtménye, a Hazatérés, amit a filmek közül elsőnek láttam és nagyon megmaradt bennem a földönkívüli szonda és a bálnák :) ezután jönnek az Abrams filmek, majd a Nem Ismert Tartomány, ami egyszerűen izgalmas. A Spock Nyomában és a Khán haragja a futottak még szekció, viszont a mindkettőnk által említett ötödik rész a hülyeség kategória. A Nemzedékek sem sikerült túl jól, az Űrlázadásról nem is beszélve, a Nemesisen pedig bealudtam, úgyhogy neki kell még futnom párszor :)
0
2014. december 10., szerda 12:53
"az első két résszel ellentétben a harmadik epizód valóban az űr mélyén játszódik majd, s éppen ezért szellemiségében minden eddigi próbálkozásuknál közelebb fog állni az eredeti, hatvanas évekbeli tévésorozathoz. A sztori kiinduló pontját Kirkék 5 éves küldetése fogja jelenteni"

- ha ez így lesz, akkor ennek örülni fogok. :)
most posts by TM
0
2014. december 10., szerda 12:51
A SW-topicból klónozva:)

Nekem tetszik A végső határ, mert értem, hogy Shatner milyen drámát próbált újításként belevinni. "Szerencsétlennek" azért lehet nevezni ezt az ötletét, mert Nimoy a Hazatérésben pont egy olyan kommersz sztorit vitt vászonra, amilyen kommersz a Sötétségben. Értem ez alatt, hogy olyan mozit készített, ami könnyen fogyasztható mindazok számára is, akik különösen nincsenek otthon a Star Trek egészét illetően, akiket "vasárnapi" fogyasztónak tituláltam. Számukra egy jópofa film, nem véletlen, hogy a "bálnást" mindenki ismeri. Egy ilyen széles rétegnek kínált Hazatérés után eleve veszett fejsze volt egy kamaradrámás A végső határban gondolkodni, ami aztán annyira személyesre sikeredett, hogy még a Trek-rajongók sem tudtak vele mit kezdeni. Ami azt illeti, Nimoytól azért könnyebben elfogadom az ilyen könnyedebb megközelítést, mert előtte a Spock nyomában azért nem teljesen ilyen volt, na meg ő azért melózott rendesen a Roddenberry-szellemiségben készült érában is, tehát rá nem tudok gondolni iparosként.

Alapvetően egyébként az az örök és feloldhatatlan ellentét a Star Trek sorozatok és a mozifilmek között - és erről két hete Lentiben jót beszélgettünk Dylan-nel, hogy míg a sorozatokban nagyon jó lehetőség van minden egyes karakter jellemének ábrázolására, a személyiségük megismerésére, addig egy mozifilmben mindez snell-ben zajlik, és a (főleg) mai mozinéző tiniknek akció akció hátán kell, különben az egész uncsi, gáz. Az Abrams-féle Star Trekekben ezt legjobban Dr. McCoy karaktere sínylette meg, akit talán nem is neveznek így, csak Bones-nak szólítják (a stáblistán is csak ennyi áll), ami még csak hagyján, de mindabból, amit például évtizedek alatt a karakterben felépített DeForest Kelley, abból a Sötétségbenben csak egy idegbeteg, idiótán viselkedő, láthatóan csak alig megírt figura bőrében botladozik Karl Urban. Na, ez már probléma. Értem én, hogy az eredeti trió által kialakított csipkelődésre próbált alapozni Abrams, de ez teljesen kétpólusossá vált, a dokira már nem pazaroltak időt, pedig pont a három különböző személyiség volt korábban a történet mozgatórugója, sava-borsa. Az meg, hogy a Khan haragja drámai csúcspontját kiherélték azzal, hogy csavartak rajta (ami nem baj), de míg Spock konkrétan belehal az önfeláldozásba, addig az újban Kirk a hősjelenete utáni következő jelenetben vígan beszélget, hát... nekem nagyon ciki volt. S tudnám sorolni az ilyen eseményeket.
A Kapcsolatfelvétel azért volt jó, mert az egy a sorozatban is láthatott elemet gyúrt át, tuningolt fel látványosabb formában, de közben mindvégig megtartotta az igazi Star Trek-érzést, hogy ismét a klasszikus jelzőt használjam, benne volt Roddenberry szellemisége. Nem tudom jobban elmagyarázni, aki ismeri az univerzumot A-tól Z-ig az vágja, hogy miről beszélek. Abrams-nek még abban a(z állítólagos) tervében, pontosabban annak megvalósulásában bízok, hogy producerként elintézi, hogy Shatner - és persze Nimoy is - bekerüljön a várhatóan 50. évfordulóra elkészülő mozifilmben. Szép búcsú lenne az akkor 85 éves korukat megérő ikonoknak, akik miatt megszerették, megszerettem annak idején ezt az egész világot. Remélem, hogy J.J. harmadik ST-je inkább az elsőhöz fog közelíteni és nem a másodikhoz. De egyébként baromi jó ötletnek tartanám Frakes rendezőként való visszatérését is, nem gondolnám, hogy ő és Abrams összeférhetetlenek lennének. Nimoy-jal sem lehetett egyszerű együtt dolgozni, ő is egy erős egyéniség.
most posts by TM
0
2014. december 7., vasárnap 23:05
Végső soron nem egy légből kapott ötlet, de valahogy nem hiszem, hogy Frakes (mint rendező) és Abrams (mint producer) megférne egymással egy csárdában...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2014. december 7., vasárnap 22:55
#BringInRiker – Legyen Jonathan Frakes az új Star Trek film rendezője?

Úgy tűnik, manapság már nem az aláírásgyűjtés és levélcunami a rajongói kampányok eszköze, hanem a közösségi média. Rajongók szerte a világon #BringInRiker hashtaggel ellátott üzeneteket írnak a Twitteren, hogy felhívják a Paramount figyelmét Jonathan Frakesre, mint lehetséges rendezőre.

Mint ismeretes, az előzetes tervekkel ellentétben mégsem Roberto Orci fogja rendezni a Star Trek 3-at. És állítólag nem volt egészen súrlódásmentes ez a döntés, sőt, egyesek azt is tudni vélik, hogy nem csak a rendezéssel, de a forgatókönyvvel is akadnak gondok. Egyes források azt is tudni vélik, hogy Edgar Wright lehet az új rendező.

Sok rajongó azonban úgy érzi, hogy ha valaki bizonyított trekes rendezőként, az nem más, mint Jonathan Frakes: ő az, aki 7 évadon keresztül játszotta William Riker szerepét, az Enterprise örökös elsőtisztjét, sőt, egy-egy epizód erejéig feltűnt a Deep Space Nine, a Voyager sőt, az Enterprise sorozatokban is. Nagyon hamar elkezdett viszont rendezőként is bizonyítani a Star Trek kapcsán: 8 TNG, 3 DS9 és szintén 3 Voyager epizódot rendezett, valamint a First Contact és az Insurrection mozifilmeket is ő dirigálta. De rengeteg egyéb sorozatban is rendezett epizódokat az eltelt időszakban, például az Agents of S.H.I.E.L.D. első szezonjában a The Well című részt, a Falling Skies 3 epizódját, hogy csak a sci-fiknél maradjunk, a Roswellnek pedig producere volt.

Érdekes egybeesés, hogy ugyanazon a napon tartja a születésnapját, mint Gene Roddenberry: mindketten augusztus 19-én születtek.

A lényeg, hogy Frakes nem csak színészként, de rendezőként is érti, hogy mi a az a Star Trek, és ő azok közé tartozik, akik személyesen is ismerték Roddenberryt, és hogy mi volt az ő víziója a sorozattal kapcsolatban.
most posts by TM
0
2014. február 27., csütörtök 14:05
Köszönöm  neked is! :) Sajnos az ezeket gyártó cégtől csak egy klingon hajó jött ki eddig, de csak be kell majd azt szerezni, mint ahogy több más, klasszikus hajót a flottából és az idegenektől :-)
0
2014. február 27., csütörtök 14:03
Köszi szépen! Nem így terveztem, de elkapott a hév, a filmgyűjtés rovására, de nem egy hajó már több mint tíz éves, most nyílt jó alkalom a beszerzésúkre :)
0
2014. február 26., szerda 22:49
Aztán miniűrcsata kezdődne a polcon... :)
0
2014. február 26., szerda 22:37
Valóban szép flotta, gratula, de most már vehetnél valami romulán vagy klingon hajót is.. :)
0
2014. február 26., szerda 22:31
Szép flottád van, gratulálok. :)
0
2014. február 26., szerda 20:00
Nem nagyon terveztem, hogy belátható időn belül bővül a flotta, de egy ellenállhatatlan ajánlattal találtam magam szembe, úgyhogy helyet az NX-01-esnek! Most már tényleg valami polcot kell vennem, mielőtt újra hajót veszek, most már csak be kellene szerezni a többit :D

Ide már tényleg nem fér több hajó:

Annyit megjegyzésnek, hogy elég gyenge a fénye az NX-nek, legalábbis a fényképeken szinte alig kivehető, amiket készítettem. Nem tudom, hogy csak az én darabom, vagy a többi is ilyen, de úgy sem karácsonyfadísznek vettem meg :D
0