Keresés

Star Trek

2013. szeptember 9., hétfő 23:02
Igen. Ismét. :)))

Mondtam, hogy minden hajóra felszállok.
0
2013. szeptember 9., hétfő 22:54
Vendégszereplő a "Sötétségben - Star Trek"-ben:)
http://www.gamestar.hu/star-trek-into-darkness-r2-d2-cameo-star-wars.html
0
2013. szeptember 9., hétfő 22:48
Már olvastam korábban ezt az írásodat, azóta morgolódok én is... Sajnos(?) nálam csak a magyar kiadás játszhat, úgyhogy a kivágott jelenetek tekintetében marad az a megoldás, hogy majd egyszer felkerül youtube-ra... Szerintem sajnos esély sincs arra, hogy később lesz egy fullextrás változat, pláne nem itthon.

Egy TNG-s BD-re én is vevő lennék, de a fenn említett ok miatt (kell minimum magyar felirat) ez kimarad sajnos, igaz, a Best of Both Worlds BD kiadásán gondolkozok :D És remélem, hogy JJ továbbra is a közelben marad, mert a régi sorozatok és filmek rajongójaként nekem igenis tetszett az utóbbi két film. Egy egy új sorozatra is nagy szükség lenne, szívesen néznék egy olyan szériát, amely mondjuk egy éven át a Csillagflotta Akadémián játszódna, megismernénk egy csapatnyi kadétot, akik aztán kapnak egy hajót és egy Enterprise-os és/vagy Voyageres utazásra indulnának, persze lennének rangidős tisztek is a hajón és lenne feszültség is a köbön. Lehetne mondjuk ez a hajó a Titan, a történet pedig játszódhatna a Nemesis után, de még a Star Trek Countdown előtt.
0
2013. szeptember 9., hétfő 21:22
Morgolódás az Into Darkness kiadás miatt, és némi esélylatolgatás:
http://nocadlee.sfblogs.net/2013/09/06/mi-lesz-a-sotetseg-utan-star-trek-hirek-2013-36-het/
Őszintén szólva én most nem tudom, hogy megvegyem-e a mostani BD-t, vagy várjak egy későbbi fullextrás kiadásra. Amúgy is TNG BD-re gyűjtök... :-)
0
2013. augusztus 7., szerda 18:01
A Csillagkapu-sorozat egyébként nyíltan vállalta, hogy közösséget érez a Star Trekkel, erre számtalan utalás is van a sorozatban. Az alkotók sokszor érezték fontosnak kifejezni tiszteletüket a Star Trek világa előtt, ezért is lett a StarGate egy teljesen szimpatikus, élvezetes "kistesója" a Star Treknek.
most posts by TM
0
2013. augusztus 7., szerda 17:38
Nincs új a Nap alatt, de új perspektívát mindig lehet mutatni.
0
2013. augusztus 7., szerda 17:36
A Star Trek mentsége az, hogy ezek közül ő volt a legelső. :)
most posts by TM
0
2013. augusztus 7., szerda 17:09
No..ezt a fejletlenebb népnél ragadást minden komolyabb scifinél eljátsszák?:)
Volt a Csillagkapuban is meg az Atlantiszban is :)
0
2013. augusztus 7., szerda 13:22
Nem mintha különösebb minőségi problémám lett volna a Deep Space Nine eddigi évadaival, de a most nézendő 4. szezon tetszik legjobban. Már a nyitó duplarész is lehengerlő volt, simán elment volna akár mozifilmnek is, aztán az utána következő rész - "The Visitor" -  melyben Sisko fia, Jake egy balszerencse folytán kialakuló alternatív idősíkját láthatjuk, midőn sikeres íróvá válik, ám öreg aggastyánként is az elvesztett apja után sirdogál, szóval ez az epizód nálam az eddigi csúcs, olyan érzelmeket generáló történet, amilyen a Next Generation-ben volt a The Inner Light, az egyik bolygó fejletlenebb népénél ragadt, egyszerű életbe beleszokó,  sípot farigcsáló Picard kapitánnyal.
Jó a Voyager is, de együtt nézve a DS9-cel, egyelőre az utóbbi a népszerűbb nálam.
most posts by TM
0
2013. július 17., szerda 14:11
Az ilyen tüköruniverzumos részek mindig is különösen tetszettek, érdekesek és nekünk olykor viccesek is, milyen irányt vettek egyes karakterek és maga a Föderáció :) Egyik kedvenc részem a TNG-ből is hasonló, igaz nem a tüköruniverzumban játszódik, de remek kis kitekintető, a "Mi lett volna ha?" kérdéskörben. Ez az epizód pedig nem más mint a 3. évad 15. része, a Yesterday s Enterprise.
0
2013. július 16., kedd 23:27
3. évad 19. rész "Through the Looking Glass" - ebben volt az említett sorozat-kereszteződés. Volt még ebben egy nő, akiről azt hittem, hogy ő meg a Janeway kapitányt alakító Kate Mulgrew (milyen dögös csaj volt még a Dobjuk ki anyut a vonatból idején!) de csak kis hasonlóság volt, nem ő volt az.
Egyébként egy vicces rész volt. Az alternatív univerzumban Ben Sisko felkelőket vezetett, de meghalt egy robbanásban, s erről még csak Smiley/O Brien tudott, aki "átcsempészte" az evilági Siskót magukhoz, hogy látszólag fentmaradjon a vezérposzt. Itt még élt Jennifer, a felesége, akitől 5 éve elvált - pont ennyi ideje halott a "valóságban". Bashir doktor borostával, alpári viselkedéssel a lázadók új vezére, míg Sisko vissza nem tér, ezután még össze is bunyóznak. Jadzia Dax Sisko ágyasa, Kira őrnagy pedig a teljhatalmú főnök, nem kevés nimfomániával megáldva, s ezt Sisko is megtapasztalja.
Szóval, érdemes megnézni, nagyon jókat vigyorogtam rajta! :)
most posts by TM
0
2013. július 16., kedd 22:19
Nagyon jók ezek a kis crossoverek, mindig feldobják az adott epizódot :)) Ezt a részt nem láthattam a DS9-ből, mert nem emlékszem rá, hogy láttam volna Tuvok-ot, de most látom IMdB-n, hogy az őt alakító Tim Russ most rendez (és szerepel is majd benne) egy Star Trek: Renegades c. tévéfilmet (fanfilmet?), több Voyager-ből ismerős szereplővel :) Sőt, most olvasom, hogy ez egy reménybeli, új sorozat pilot epizódja lenne. Persze tudom, aligha lesz belőle valódi sorozat, pedig hiányzik már egy új Star Trek széria :(
0
2013. július 16., kedd 21:24
No, eljutottam a mindent egybeszámolva 723 epizódból álló Star Trek megafolyam feléhez!
Bakanyelven szólva, innentől kezdve már kifelé megy a maci a málnásból. Van még 4 évad Deep Space Nine, 6 évad Voyager és 4 évad Enterprise. Nyáron lassabban haladok vele, meg úgy döntöttem, hogy nem darálom, mindig csak annyit nézek, amennyi jólesik, így várható fináléidőpontot nem tűztem ki. Megfigyeltem, hogy minél kevesebbet nézek egyszerre, annál több mindenre emlékezem vissza később.  
Ja igen, van már crossover a DS9 és a VOY között is, abban a részben ("A túloldalon"), ahol Siskót elrabolja az alternatív univerzumból érkező O Brien-imitátor Smiley (frappáns név a Colm Meaney által játszott mindig fapofa gépésznek), hogy az ő világukban meggyilkolt, lázadást vezető Sisko dublőreként vigye sikerre az ügyüket. A lázadók között látható Tuvok, a Voyager vulkáni származású hadnagya.
most posts by TM
0
2013. július 16., kedd 21:08
+1 egyezés: a Voyager holodokija, Robert Picardo alakítja a SG: Atlantis egyik parancsnokát.
most posts by TM
0
2013. június 13., csütörtök 18:13
Tényleg fura hiba,hiszen a rendező azt nyilatkozta,minden epizódot végignézett,majd kiválasztotta az Alvó oroszlán részt.

Elfelejtette később a szereposztást?Több mint 50 újabb rész megtekintése után persze elképzelhető...:)

Mondjuk Montalbant is úgy vették be a filmbe,hogy nem szóltak neki.Mi van,ha nemet mond?
0
2013. június 13., csütörtök 17:03
Ugyan már! Szerintem Khannak bőven volt ideje, hogy megnézze a 2-3. évadot is. :-)
0
2013. június 13., csütörtök 15:00
Pontosan!

Khan nem ismerheti Chekov-ot (legalábbis az eredeti idővonal szerint, amit az Into Darkness-ben is kissé felrúgtak), mert amikor volt az afférjuk vele, még nem volt a hajón, így a Khan haragjában látottak sem történhettek volna meg (vagy másképpen), ha nem derül ki, hogy Chekov Kirk alatt szolgált, így valószínűleg csak elcsaklizta volna a Reliant-et, hogy kitörjenek a Ceti Alpha V fogságából.
0
2013. június 13., csütörtök 14:53
Amúgy Voyagerben az első évad közepén járok. Tulajdonképpen a dupla bevezető rész kellett csak ahhoz, hogy ezeket a karaktereket is megkedveljem. Tetszik a sztori kiindulópontja, kíváncsi vagyok, hogy ez ügyben mit írtak még bele a forgatókönyvekbe.
Ja, és a számos eddigi mellett itt az újabb kapcsolódási pont a Csillagkapu-sorozattal, hiszem a Stargate Universe hasonló ötletre épül, mint a Voyager.
most posts by TM
0
2013. június 13., csütörtök 14:52
Chekov valóban a második évad elején csatlakozik a csapathoz, az ő karakterével fogták be az oroszok száját. :) De Scotty is csak a negyedik részben volt látható először. Mivel ez egy feldolgozás, ezért az ilyen apróságok, hogy a filmben mindenki egyszerre találkozik mindenkivel és máris minden müxik, szerintem elhanyagolható.
most posts by TM
0
2013. június 13., csütörtök 14:39
Áh, gondolom az, hogy Chekov még akkor nem szolgált az Enterprise-on, igaz? :)

Szégyen és gyalázat, de még mindig nem láttam a TOS-t :S Ellenben a filmek okán azért már felokosítottam magam a legénységet illetően :)
0
2013. június 13., csütörtök 14:33
Khan mondatára: "Nem felejtem el az arcod, Chekov!"

Mi itt a hiba?
0
2013. június 13., csütörtök 14:28
No, szakavatott rajongó ellenére, most épp lövésem sincs nekem se, mire gondolsz :) Úgyhogy kíváncsian várom a választ :)
0
2013. június 13., csütörtök 14:12
Találós kérdés nem annyira szakavatott rajongóknak, ha már a boxoffice-topikban felszínre került a jelenlegi mozifilm bevétele:

A Khan haragja mozifilmben van egy jó nagy baki a film elején, amikor megtalálják a Botany Bay legénységét, mi az?
0
2013. május 12., vasárnap 5:47
Sötétségben

Bizony, mire a közel 400 néző túlesett a kötelező telefon- és táskaviziten, (Vasember-kamerázókat innen is csókoltatom) és 22 óra 22 percre helyet foglalt az IMAX teremben, addigra már nagyon felfokozottan ültem a helyemen. Sajnos egy jóbarátom nem jött el, ez beárnyékolta a hangulatom, mert nagyon szerettem volna ha jelenlétével emeli az est fényét, ez visszatérően eszembe jutott a film elején, de aztán átadtam magam az élvezeteknek. Merthogy az volt dögivel! Az első rész zenei főmotívumának felcsendülésével jött a libabőr, hogy aztán egy látványos akciójelenettel rögtön székbe döngöljön a nyitány. Mi lesz még itt? - néztünk össze régi jó cimborámmal. Aztán persze még többször ütögettük egymás vállát, amikor valami mindkettőnknek nagyon tetsző vagy váratlan esemény következett. A vizualitás mellett a sztori sem gyenge, és a karakterek is mélyebben kidolgozottak. J.J. Abrams jó elegyet gyárt a régi és az új ötvözésével. Igaz, ezúttal a "régi" serpenyőbe is inkább akciósabb klasszikust talált, így azt 21. századi filmes technikával és tempóval tálalva igazán szédítő a végeredmény. A film közbeni pofaleesés ezúttal sem marad el, de ezt vétek lenne jobban kifejteni, legyen mindenkinek saját élmény!
Moziba indulást megelőző előtanulmányként javasolnám a Star Trek II. mozifilmet, de persze ez csak az összetevők egyike, hozzávaló még, vagy talán még meghatározóbb az eredeti sorozat első évadjának 22. része az "Írmag az űrben" (Space Speed), s ízlelhetünk még egy csipetnyit a második évad 15. részéből is, "Baj van a tribblikkel" (The Trouble with Tribbles). Elsőre ezek ugrottak be, de talán még lehetne folytatni a felsorolást. A készítők tehát folytatják a múlt felidézésének futurisztikus formáját és ez így van jól! Ma e Star trek univerzumot így lehet elővezetni, így lehet megkedveltetni, így lehet felébreszteni a film megtekintésétől belelkesült "újoncok" érdeklődését a már meglévő filmek, de inkább a sorozatok iránt. Egyedül azt sajnáltam, s mivel itt hiányról fogok szólni, így talán nem SPOILER, hogy William Shatner, aki az eredeti sorozat motorja, aki az eredeti sorozatban bravúrt bravúrra halmozva színesíti az epizódokat, szóval az első és az IGAZI Kirk ezúttal sem került bele a filmbe, pedig titkon reméltem, hogy az Oscar-díjkiosztón történt jelmezes megjelenése talán egy esetleges itteni felbukkanásának előszele. Sebaj, talán az 50 éves évfordulóra készített következő részben teljesül még ez a vágyam! Végtére is 2016-ban még csak 85 éves lesz ez a kölyökképű, örökifjú bohém. :)
most posts by TM
0
2013. május 11., szombat 21:38
Hehe, ezt én is megfigyeltem már, főleg a Csillagbárban, gondoltam, biztos azért így ül le, mert ő ilyen laza amerikai figura :)

J.J. filmje ugyan elsőre kicsit meredek volt számomra, de ahogy haladt előre a sztori, úgy tetszett meg egyre jobban, és most már szintén nagy kedvenc, ráadásul be tudom lőni a Star Trek univerzumba is a helyét, így nem kavarodok meg. Épp ma láttam Viasat 6-on a Voyager-t, a harmad8ik évad 8-9. részét, a Future End s I-II-őt. Abban Janeway mondta, nem pontosan: nem fog az időutazáson töprengeni, mert csak megfájdul tőle a feje :D

Iszonyatosan várom az Into Darkness-t, remélem minél hamarabb meg tudom én is majd nézni :)
0