Keresés

LÁZAD A SZINKRON SZAKMA

2005. április 12., kedd 16:04
Azt hittem a munkagépek a közelben :)
0
2005. április 12., kedd 16:01
Jelen esetben csak a dvd nézésre értettem. Én azt tartom sznobságnak, ha van egy elvünk amit akkor is fenntartunk, ha amúgy több kényelmetlenséget okoz, vagy más előnyökről kell lemondanunk érte. Hívhatjuk ezt álhatatosságnak, vagy fafejűségnek is, nézőpont kérdése.
Én kedvenc filmeim sorát nélkülözöm a gyűjteményemből, a szinkron hiánya miatt. Ez fafejűség. De lehet, hogy én a szinkronos Mátrixnak jobban örültem mint sokan mások az első kiadásnak. És azt gondolom ma is, hogy megérte 4 évet várni rá.
Persze sokmindent lehetne rám mondani, csak azt nem, hogy sznob vagyok és itt már meg is cáfoltam magam :)
0
2005. április 12., kedd 15:59
Amúgy nekem is szar napom van. Hallod, hogy ordibálok?
0
2005. április 12., kedd 15:57
Bocs, rossz napom van a munkahelyemen.
A szám meg végig csukva volt.
0
2005. április 12., kedd 15:53
Haboo én hozzád sem szóltam. Tanúld meg használni a fórumot utána járasd a szádat.
0
2005. április 12., kedd 15:52
Azt hogy sznob meg nem én írtam. Olvass vissza!
0
2005. április 12., kedd 15:51
Kiscicád az amivel vagy akivel éjjelente álomra hajtod a pici fejed!
Úgy nézed ahogy akarod! Valszeg egyetlen filmet sem fogunk megnézni közösen az életben, akkor miért akarnálak meggyőzni? Még a páromat sem szoktam szekálni miatta, akkor ki lennél Te, hogy téged figyelembe vegyelek?
0
2005. április 12., kedd 15:48
Én továbbra is azt az elméletet képviselem, hogy mindenki úgy nézze ahogy neki jó! Miért kell másokat a szokásaik miatt szekálni, vagy megszólni? Azt hittem anno, hogy ezt gyerek korában kinövi az ember, de úgy látszik tévedtem. Tisztára mint az általánosban: bibibi nekünk otthon ilyen és ilyen filmeink vannaaaak, vagy bibi nekünk meg ilyen és ilyen házimoziiiink.

angelnek igaza van: miért kéne mást meggyőzni? Kit érdekel? Elbeszélgetni lehet, de nem kell másokat bántani vagy leszólni.

Bocs, ha bárkire bántó voltam nem annak szántam!
0
2005. április 12., kedd 15:44
Kiscicám nem sznob vagyok, csak szeretem eredeti hangon nézni a filmeket. Nem csak az amerikai filmeket, hanem a franciát és a japánt is. Különben meg ne írd, hogy nem szeretnél meggyőzni, mikor azt teszed. Puszi!
0
2005. április 12., kedd 15:36
Hááááát nem feltétlenül! Azért vagyok sznob, mert nem szeretnék olyan dvd-t megvenni, aminek a java részét olvasnom kell? Hogy is van ez? Tehát ha könyvben magyarul veszem meg, és nem az eredeti nyelvűt, akkor sznob vagyok? Vagy az elméleted csak a DVD-kre érvényes?
0
2005. április 12., kedd 15:16
Bár Angel kissé sarkosan fogalmaz, de lényegét tekintve egyet értek vele.
Bár én talán a szinkronhívőséget jobban sznob vonásnak tartom. Eredeti nyelven nézni nem kunszt, megrendelheted bárhonnan szinte, válogathatsz a kiadások közül. Viszont aki éveket vár egy szinkronos újrakiadásra, miközben a szinkron nélkülit már utána dobják az már valamilyen tekintetben sznob, nem? :)
0
2005. április 12., kedd 14:11
eszemben sincs téged meggyőzni, teszek a filmnézési szokásaidra:)
és ne is kísérletezgess, hiszen egy dvd-t csak egyszer lehet megnézni, utána eltűnik róla a film, és egyébként is, olyan kevés hely van rajta, hogy a magyar szinkron már csak úgy férne rá, ha a jelenetek felét kivágják...
ha nem zavar, hogy más szinkronnal nézi, akkor miért nagyképűsködsz és gúnyolódsz? különbnek érzed magad, mert te az eredeti hangon nézed a filmeket? nem különb vagy, hanem egész egyszerűen sznob...
0
2005. április 12., kedd 12:46
Ízlések és pofonok.... A legtöbb amerikai színésznek nem érteni a hangokat amik kijönnek a száján - legalábbis számomra. Julia Roberts az abszolut utálomba tartozik ha a saját hangjáról van szó. Olyan halkan beszél alapból, hogy fel kell emelnem az égbe a volume-t. Ráadásul a tanáraim az angol angolt tanították, így elég sokszor bajban vagyok a kiejtésükkel is. Sajnálom nem nézek annyi eredeti hangú filmet, hogy megszokjam őket. Nem is célom! Sok olyanismerősöm van aki éveket töltött USA-ban és imádják az eredeti hangú filmeket, de nekem nem lételemem, és gyorsolvasásra sem vagyok hajlandó, ha ki akarok kapcsolódni. Ez nem jelenti azt hogy soha nem nézek meg egyet se. Ez pillanat függő, na meg mennyire akarom látni a filmet. De volt olyan film emit kifejezetten szerettem a saját nyelvén. Emma Thompson, Russel Crowe és Laurence Fischburn beszédét nagyon szeretem, de nem vagyok ellene, hogy magyarul beszéljenek.
0
2005. április 12., kedd 11:28
Felőlem nézzétek a magyar szinkronos filmeket. Engem akkor sem győztök meg. Bár, ha figyelmesen elolvassátok, hogy mit írtam rájöttök, hogy csak engem ismételtek. Sok a szar szinkron. Persze van egy kettő amelyik jól sikerűl. Csak én előre nem tudom melyik az okés és nem kisérletezgetek. Inkább nézem eredeti hangon őket. Na gyerünk szinkron bajnokok érveljetek.
0
2005. április 12., kedd 1:19
És ellenpéldaként ott van Stohl Buci aki színészként mondjuk talán nem a legszűkebb élvonal tagja, de szinkronban igen jól helyt áll.
0
2005. április 11., hétfő 22:32
azért ezzel a múlt idővel óvatosan! a magyar szinkron egyáltalán nem rossz most sem, nyilván van közte ócska, de ne felejtsd el, hogy nagyságrendekkel több filmet kell szinkronizálni, természetes, hogy hígul a szakma. azért azon gondolkodj el, hogy az ezy-n (ausztrál!) a világnyelveken kívül messze magyar szinkronnal kapható a legtöbb film...
a másik meg az, hogy a színészi tehetség önmagában nem garancia a jó szinkronra, egy jó színész nem feltétlenül profi a szinkronizálásban, ráadául nem biztos, hogy alkalmas bármilyen karakterre.
0
2005. április 11., hétfő 18:16
Természetes, nem is azt mondom, hogy most tuti jó választás lett volna, de én látom (hallom) benne a lehetőséget. És ez a régen jók voltunk, de már nem szerintem nem igaz, csak mostmár a jók mellett készülnek rosszak is. Régen kevesebb volt a film, ami volt azt igényesen próbálták elkészíteni. Ment két-három sorozat összesen, ma meg megy 50. Vannak nagyon jók (Jóbarátok, Vészhelyzet, South Park) és persze akadnak gyérebbek, de valszeg aki a Romanticára van rácuppanva, nem igényli, hogy Fűr Anikó és Kállói Molnár Péter hangján hallja az amúgy hihetetlenűl hiteles alakítás nyújtó dél-amerikai színészeket a José és Manuellában.
0
2005. április 11., hétfő 17:46
Az Esőemberben Rudolf Péter volt Tom Cruise hangja.1988-as film.
0
2005. április 11., hétfő 17:07
Kautzky szinkronizálta az összes fiatal Tm Cruise-t? Biztos igazad van, én nem emlékeztem rá, de akkoriban még Kautzky is fiatal volt.

Kb. két éve láttam először a Született Július 4-én-t. Most mikor megvettem a dvd-t és hallottam az új szinkront a "mai" Kautzky-val nagyon nem jött be... Azért Tom Cruise karaktere (egy 18 éves srác) és mondjuk James Bond nem említhető egy lapon. Ezért nem tetszett a szinkron. Egyébként most ment a Viasaton a film, belenéztem, és a régi szinkronban nem Kautzky volt Tom Cruise.
0
2005. április 11., hétfő 16:37
Teljesen egyet értek csak tudod már nem a minőség a lényeg, mint régen amikor világszínvonalú szinkron volt a magyar, hanem gyorsan ledarálni és nagyot markolni. A másik ne az én pénzemen és ne az én szórakozásom kárára gyakoróljon vagy szerezzen rutint ez a drága Majka fiú.
0
2005. április 11., hétfő 16:25
Te azt mondtad ott profik vannak, mert Hoffman és Goldberg is szinkronizál. Remek színészek és biztos jól csinálják, de ezért a magyarok miért amatőrebbek? Itt még nagyobb is a hagyománya a szinkronizálásnak.

Zárójelben jegyzem meg, hogy Majka nem is biztos, hogy rossz lett volna, nincs rossz hangja, csak teljesen rutintalan ilyen téren. Ha felszed magára néhány évnyi tapasztalatot a szakmából még akár jó is lehet.
0
2005. április 11., hétfő 16:10
Nem Őrá gondóltam te szinkron imádó!
0
2005. április 11., hétfő 15:52
Ja igen Kerekes Józsi meg amatőr a szinkronizálásban, értem.
0
2005. április 11., hétfő 14:44
De ott legalább profik szinkronizálnak.
0
2005. április 11., hétfő 14:34
Itt az angol is ugyanúgy szinkron mint a magyar, de azért hajrá akinek az tetszik :)
0