Keresés

LÁZAD A SZINKRON SZAKMA

2005. május 11., szerda 21:13
Valószínüleg a csak a 95-öshöz. Ez volt egyébként az elsö magyar sztereó (DSR)szinkron.
0
2005. május 11., szerda 21:06
Aha! Tehát a Birodalom volt először szinkronizálva 1982-ben, és az Új remény csak után 1984-ben. Érdekes...

Még csak annyit hogy akkor a Stohl féle szinkron a 90-es évek eleji videováltozathoz készült, vagy az 1995-ös video változathoz? Egyébként ha jobban belegondolok 1995-ös video változat megjelenésekor láttam először a régi trilógiát.

Kösz az infokat!
0
2005. május 11., szerda 20:52
"A napokban megtaláltam VHS-en a Halálos Fegyver első két részét a régi szinkronokkal. Az első az félelmetesen rosz. Tolnay Miklós szinkronizálja Danny Glovert"

Nem ez amelyikben Gibson hangja meg Lux Ádám volt? (ha igen, szerintem nem volt az olyan rossz)
0
2005. május 11., szerda 20:51
Dylan:
A Star Warst (akkor még nem IV. részt) 1979.08.16-án mutatták be Magyarországon. Budapesten ebben az évben csak a Corvin játszotta, szélesebb körben csak  80 januárjában vetítették. Feliratos volt, magyar szöveg: Schéry András, neki köszönhetjük tehát az olyan kifejezéseket, mint a szívótér meg a hipertér. A Birodalom visszavágot szinkronnal mutatták be 1982.02.04-én. A Jedi visszatér bemutatója 1984.09.16-án volt. Feliratos volt, de ezúttal mi is élvezhettük sztereóban. Ez év karácsonyán az elsö részt vetítette a tévé szinkronnal. A Guild valamikor a 90-es évek elején - kölcsönzök számára - kiadta az egész trilógiát VHS-en, új szinkronnal. A Felújított változat nem egyenlö a Special Edition-el: hanem az eredeti trilógia újrakiadása, felujított képpel, de változatlan tartalommal, megint új szinkronnal. 1995-ben jelent meg. 1997 elején moziban, néhány hónap múlva videón jelent meg a három Special Edition, amelyek már új jeleneteket is tartalmaztak. Moziban és videón is elérhetö volt mind szinkronnal, mind pedig eredeti hanggal. A szinkron, ha jól tudom a Felújított változathoz készült magyarítás kiegészítése. Minden további részhez (1999.09.26.; 2002.05.16.; 2005.05.19.) van szinkronja, de a DVD-verziók mind feliratosak. Remélem, tudtam segíteni. A dátumokat fejböl írtam, remélem, nem tévedtem.
0
2005. május 11., szerda 20:16
A műsor egy ideje Moziverzum címmel fut.
0
2005. május 11., szerda 20:12
És ő próbálja vezetni a Cinematrix-ot is.
0
2005. május 11., szerda 20:11
A napokban megtaláltam VHS-en a Halálos Fegyver első két részét a régi szinkronokkal. Az első az félelmetesen rosz. Tolnay Miklós szinkronizálja Danny Glovert. Az egész szinkron élettelen. A másodikban csak Mel Gibson hangjával volt bajom, de ez legalább élethűbb volt.
Ennél a filmnél nem a régi lett a klasszikus szinkron, hanem az új. Nagyon jó, hogy újraszinkronizálták az egészet. Kár, hogy a DVD-kre nem került fel az új szinkron.
0
2005. május 11., szerda 19:50
Elsősorban modell. Másodsorban próbál beszélni, harmadsorban "színészkedni" is.
0
2005. május 11., szerda 19:45
görög zita topmodell? nem a megasztár bájos, de béna kabalafigurája?
0
2005. május 11., szerda 18:29
Nos hát igen... Eredetileg erről szól ez a topic. Topmodellek szinkronizálják a filmeket... A magazinok címlapján meg majd a szinkronszínészek feszítenek?

Biztos jó kis reklám ez nekik, de a szinkronizálás nem arról szól hogy promótálom egyet magam... Legközelebb majd a politikusok is beállnak egyet szinkronizálni?

0
2005. május 11., szerda 16:48
Az Amerikai Taxi című film dvd megjelenésének alkalmából rendezett rendhagyó dedikálás résztvevői lesznek: Görög Zita és Epres Panni topmodellek, akik a film magyar szinkronhanjai.
Az esemény helyszíne és időpontja: 2005. május  12. 17:00 óra, Westend City Center, Media Markt üzlet

0
2005. május 11., szerda 10:34
Ok részemről befejezve... :-))
0
2005. május 11., szerda 10:26
Ez a vita nem idevaló és abszolút OFFtopic, úgyhogy szerintem gyorsan be kellene fejezni...
0
2005. május 11., szerda 10:02
Én is elnézést kérek a többiektől...
0
2005. május 11., szerda 9:59
"a rossz szinkron tönkreteszi a filmet és nincs keresnivalója egy igényes DVD-n."

Önzőség ZS a neved!

Mit zavar ha ott van? Nem kell bekapcsolni! A többieket meg (csak azért mert neked nem tetszik) meg akarnád fosztani a szinkrontól...
0
2005. május 11., szerda 9:58
"Köszönöm az engedélyt. Nagyon rosszul gondolkodsz, nagyon rosszul írsz, nagyon sokat képzelsz magadról. Sajna, ez a véleményem."
Nekem nem sajna, de szerintem bagoly mondja verébnek... nézz tükörbe!

"Ha Te nem érzed sértQnek, amit írtál, sajnálom a környezeted." Hidd el nem kell őket sajnálni, egytől egyig rendes emberek, azonban a te környezetedben valószínűleg eltaposva lehetnek, lenéző és fennhéjázó mivoltod miatt... Én sajnálom Őket.

Megállapítottam hogy gúnyban sem vagy nyerő... inkább ne gúnyolódj mert nem megy jól neked...

"Miért, hogyan tálaltam?"
Nem csodálom, hogy nem vetted észre magad... Megintcsak eltaposó effektus...

"Elöre is elnézést kérek a személyeskedésért, de személyes megtámadtatás címén írok." El van nézve...

0
2005. május 11., szerda 9:14
A Nyolcadik utas... cím arról árulkodik, hogy valami jó kis kaszabolásnak nézünk elébe. (Mai szemmel. A korabeli mozinéző viszont nem nagyon tudhatta, mire számítson, mert előzőleg horror-filmet kb. a 40-es években vetítettek nálunk utoljára.)
Az Alien nem árulkodik semmiről. Baljósan sejttet és fenyeget. Pont mint a film.

Leginkább amerikai  filmek esetében szokás, hogy a rövid és frappáns eredeti címek nálunk szenzációhajhász palifogászattá fúvódnak fel. Ott understatement-elni akarnak, itt űberelni, hogy pásszentosan fogalmazzak.
0
2005. május 11., szerda 4:07
Meg hiányosságok is...

Még az érdekelne hogy a Felújított változat az megegyezik e a Special Edition-el? (Gondolom a Special-ben csak kiegészítettek néhány dolgot, és Felújított változat akkor készült mikor kb.: 1995-1996-ban kiadták videón külön az epizódokat.)

Tényleg tudja valaki az évszámokat? 1979-ben és 1982-ben szinkronosan ment a mozikban?

(Lehet hogy ezt inkább valami szinkrontörténelem topicban kéne folytatni?)
0
2005. május 11., szerda 3:38
akiknek aztán hiába írtam régebben egy javító levelet a foghíjas szinkron-táblázatukhoz,mert írtak benne baromságokat..le se szartak..szóval náluk is akadnak ordító szarvashibák:)))
0
2005. május 11., szerda 3:09
Kösz az infot!
0
2005. május 11., szerda 2:54
Kedves Dylan!
Leggyorsabban úgy juthatsz hozzá a szinkrontörténelemhez, ha átugrasz a starwars.hu oldalra, ott a mítosz filmjeinél rákattansz a "hat epizód" kifejezésre, és az extrák bekezdésnél megtalálod Ritzl András meglehetősen részletes táblázatát az eddigi magyar hangokról. Jó böngészést! :)
most posts by TM
0
2005. május 11., szerda 2:43
Legelső szinkronok? Ez aztán érdekesen hangzik...

Én 21 éves vagyok, tehát az első komolyabb találkozásom a Star Wars-al, 1997-ben volt, Stohl Bucival meg Hollósi Frigyes-el. Nekem ezért ez az alap-szinkron. De mit nem adnék érte ha egyszer megnézhetném az eredeti szinkronnal, egy 20 éves videokaziról, amiben még semmi felújítás sem volt...

Valaki összefoglalhatná kronologikus sorrendben hányféle szinkron készült eddig a régi Star Wars trilógiához! Komolyan érdekelne!
0
2005. május 11., szerda 2:05
Eszembe jutott, hogy azon a bizonyos karácsonyon a hordozható magnóm - NEC -beépített mikrofonjával a fekete-fehér tévénk - ORION - hagszórójáról vettem fel a Csillagok háborúja hanganyagát, amit aztán a két ünnep között a havas játszótéren többször is meghallgattunk a barátaimmal, mint egy rádiójátékot!
Ezzel a "technikával" gyártottam Gyalog-galoppot is, de volt pl. Ördögi Roy Slade (emlékszik még erre a filmre valaki?), Volt egyszer egy Vadnyugat stb.
A legemlékezetesebb alakításom egy balatoni vállalati üdülőben volt, ahol a kultúrteremben vetítették a Birodalom visszavágot, és annak rendje-módja szerint telepítettem a hangrögzítő berendezésemet, majd a film vége után falfehér arccal
konstatáltam, hogy a felvétel bő fél óráig tartott csupán, mivel az előzőleg használt góliátelemek kifolytak és az új elemek így frankón lemerültek. A rögzített hang meg mint egy lassított felvétel... brrr.!
Mai füllel azt mondom, hogy gyenge szinkronok ezek, de ha valaki azt mondja, neki ez nosztalgikus, nos ismerem ezt az érzést! :))
most posts by TM
0
2005. május 11., szerda 1:08
"az első szinkronokat még a bevésődési fázisomban hallottam, ennek folytán akármilyen gagyi is, sajátos hangulatta bír" Értem, mire gondolsz. Én viszont arra emlékszem, hogy egyesek tiltakozó leveleket írtak a Rádióujságnak (más fórum nem nagyon volt), és igazuk is volt. Nem vagyok szinkronellenes, de továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy a rossz szinkron tönkreteszi a filmet és nincs keresnivalója egy igényes DVD-n.
0
2005. május 11., szerda 0:53
"Az, hogy ez a "klasszikus" - úgy tünik, mindent klasszikusnak tekintünk, ami régi - szinkron pocsék volt, és amikor 1984 karácsonyán lement a tévében, a rajongók fel voltak háborodva, hiszen addig mindenki csak a moziban, eredeti nyelven hallotta a filmet."

Az EpIV első szinkronja valóban inkább történelmi jelentőségű, Greedo sajátosan modulált hangjával és Kristóf Tibor pergő nyelvű Darth Vaderével. :) Klasszikus alatt jelen esetben azt értettem, hogy az első szinkronokat még a bevésődési fázisomban hallottam, ennek folytán akármilyen gagyi is, sajátos hangulatta bír! Egyébként én elsősorban az EpV 1980-as szinkronjára gondoltam, ami véleményem szerint szuper és minden későbbi szinkront felülmúl! Mivel ez nekem egyelőre csak nagyon rossz minőségben van meg (de ez hamarosan változni fog), ezért mióta nem vhs-ezek, kizárólag angol nyelven nézem a Star Wars filmeket. Nyilván minőségben, Darth Vaderben és egyebekben felülmúlhatatlan, ezért - mind mondottam - inkább csak nosztalgikus szempontok vezérelnek a két legelső szinkronnal kapcsolatban. :)

""Ha ez az extrák rovására megy (ami azért vicces lenne!), ám legyen" Szintén magánvélemény, de szerintem a DVD-formátum egyik legnagyobb elönyét készülsz kidobni az ablakon!"

Ez van, nálam az extra a legutolsó szempont, másnál meg kardinális.
0