Keresés

DVD-felvevő

2006. május 16., kedd 2:12
Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak Pioneer DVD lejátszókkal, különösen megbízhatóság, tartósság és kezelhetőség területén, szóval én a Pioneer-ra szavazok, de a Panasonic sem rossz választás. A Panasonic még annyival tud többet, hogy tud memóriakártyát fogadni, DivX-et lejátszani, DVD-Audio-t lejátszani, már ha ezek közül számít valamelyik. Az mondjuk jó kérdés, hogy tud-e memóriakártyáról DVD-re írni, például digitális fényképezőgéppel készült képeket, ami nem lenne hülyeség, de erről nem találtam információt.
0
2006. május 16., kedd 1:17
Helló! Derceto vagy bárki, aki tud segíteni! :-)
Azt hiszem, jó helyen járok. Ha nem, akkor szóljatok! :-)
Ha van valakinek tapasztalata vagy hallott róla és tudna segíteni!!! Két felvevő között vacillálok, nem tudom, melyik lenne a jobb (jobb minőség, tartósabb, stb.).

Pioneer DVR-530 és Panasonic DMR-EH 55

Ha valakinek van tapasztalata (jó vagy rossz) bármelyikkel kapcsolatban, illetve tudna tanácsot adni, hogy melyiket érné meg jobban megvenni, akkor azt nagon megköszönném. Árban hasonló a kettő. A Pioneernak annyi hátránya van, azt már tudom, hogy DVD +R-es lemezre nem tud írni (ezt még kibírom), viszont 3 év garancia van rá, a Panasonicra meg csak 2. Mégegyszer megköszönöm a segítséget! :-)
0
2005. december 16., péntek 16:18
Az m1 nem állt át, ez itt a nyugati határszélen elég probléma, mert a kinn vett olcsóbb tv-t, felvevőket mind "hangoltatni" kell.
0
2005. december 15., csütörtök 13:56
Hogyne lenne keleti hangnorma. Az más kérdés, hogy magyarországon pár éve átáltunk a nyugatira, de attól még létezik. Sőt néhány Japán cégnél még gyakorta előfordul, hogy automatikus hangolás esetén a keleti hangnormát rendeli hozzzá kicsiny hazánkhoz, és ilyenkor kénytelenek vagyunk vagy mondjuk nyugt- európai országot választani, vagy kézi hangolásnál átállítani a hangot.
0
2005. december 13., kedd 22:39
DivX-et lejátszik neked? Mit kell csinálni az avi-val, hogy le is játsza, ne csak azt mondja, hogy ismeretlen formátum?
0
2005. december 13., kedd 16:16
Én nem most vettem, hanem néhány hónapja. Akkor 99.990,- Ft volt az ára.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2005. december 13., kedd 15:21
Próbáltál már te világ garanciát érvényesíteni? :))

Egyébként elolvasta valaha is valaki a világgarancia feltételeket? Én a Pana lejátszómét olvasagttam annó. Nos alapvetően azzal kezdődik az ügy, hogy a világgarancia feltételei akkor érvényesek, ha az adott országban nincs törvényes jótállás. ha van, akkor az érvényes, mert alapvetően az szigorúbb, mint az a lightos cucc, amita  cégek az ilyenben bevállalnak. És ez köszönő viszonyban sincs a magyar kötelező jótállás alapján téged megillető jogokkal, azt nyilván csak Mo-on tudod kikényszeríteni, már ha magyar dílertől szerezted be. Továbbá WTO szabály, de az EU joga is azt mondja, hogy a jótállás territoriális jog, a vásárlás helyén (országában) kényszeríthető csak ki. A magyar vezérképviseletek magasról ejtenek a világgaranciákra, a külföldön vásárolt cuccokat simán elutasítják.
0
2005. december 13., kedd 15:15
Megnyugtat, mert akkor nem veszem meg azt amit el akarnak adni nekem, hanem olyat veszek, amiben van megfelelő hangnorma.
Mennyiért adják az MM-ben?
0
2005. december 13., kedd 14:33
A garancia kérdéséhez tudok hozzá szólni. Ha világ-garanciás az LG, akkor nem gond, mert bárhol veszed -legálisan forrásból- a világ bármely hivatalos LG képviseleténél, dealer-nél érvényesíteni tudod a garanciát.

Szerintem az LG ilyen.

A komoy óragyártók tuti. Azt tudom :)
0
2005. december 13., kedd 14:19
Ha ez megnyugtat: az én LG-mnek van hangja az m1-nél is. Persze én a MM-ban vettem.
0
2005. december 13., kedd 13:31
Fordítva, a BG a nyugati, a DK a keleti.
0
2005. december 13., kedd 13:20
Már hogyne volna, a SECAM képhez (amit népszerűen keleti képnormának is hívtak) tartozott egy hangnorma is, talán B/G a kódja, a nyugatié meg D/K.

Ezt a hangnormát a nyugat európai készülékek nem tudják, még akkor se, ha a SECAM képet tudják. Nekem van otthon osztrákban vett tv-m, az m1 csak zörög rajta, a nagyobb menürendszerrel megáldott tv-ben pedig manuálisan is válaszhatsz hangnormát a csatornához.

Na most a kérdésem arra irányul, hogy ez az az LG valóban nem tudja ezt a normát, vagy amit el akarnak nekem adni, az ezek szerint nem itthoni cucc, azaz garanciája sincs itthon, és ráadásul a hanggal is problémám lesz.

Mondjuk azt nem tom, hogy 15 évvel a rendszerváltás után az az egy szem csatorna miért ilyen normában sugároz még?
0
2005. december 13., kedd 12:25
Az LG RH-7500-assal HDD-re lehet másolni a DivX kódolású filmeket. Mindezt persze olvasási/írási sebességgel, tehát valós idejűnél jóval gyorsabban.
0
2005. december 13., kedd 12:12
"Ilyen nincs. Keleti hangnorma?!?!?!?! Mekkora badarság!"

Pedig van. És azért keleti, mert Kelet-Európában használatos. Illetve csak volt, tudtommal, bár erre nem mernék megesküdni. Ezt a tunernek kell tudnia, ami az antennáról leveszi a jelet. De az is lehet, hogy a szoftverből ki van kapcsolva, hogy ne zavarja össze a nyugati felhasználókat.
0
2005. december 13., kedd 10:28
Ilyen nincs. Keleti hangnorma?!?!?!?! Mekkora badarság! Azok a fránya elektoronokank mindegy, hogy milyen nemzetiségűek. :)

De nem értem pontoson, mit nem tud a felvevőd?
0
2005. december 13., kedd 10:09
Az lehet, hogy nem kezeli a keleti hangnormát? Felveszi nálad az m1 hangját? Ahol meg akartam venni azt mondják, nem kezeli, de elég nehéz ezt elhinnem, hacsak nem feketeimportból, nyugatról hozták be.
0
2005. december 8., csütörtök 22:07
A TV-m LG, azzal eddig semmi gond, és ez az RH7500 81250-ért tényleg elég baráti árúnak tűnik. És ráadásul a régiókódmentestíése is 30 mp, semmi trükk, semmi service disk, firmware patch, vagy service remote.
0
2005. december 8., csütörtök 22:04
És a DivX cuccot valahogy a HDD-re lehet varázsolni, vagy csak videojelként csigallasan lehet átmásolni?
0
2005. december 8., csütörtök 17:17
6 - 40gb kb 8-9 óra legjobb minőségű anyag (egy rétegű lemezen egy óra fér el 1 dvd-n)
4 - a készülékekben a belső másolás le van tiltva, gyári DVD-nél 99%, a géppel felvett DVD-R, DVD+R esetén 90%, DVD-RAM-nál általában engedik. Ha rádugsz külső forrásként egy másik lejátszót, akkor a nem másolásvédett DVD-ket fel tudod venni HDD-re, (mintha TV műsort, vagy saját családi kamerás felvételt írnál be). Macrovision védelemmel ellátott külső jelnél vagy nem vesz fel semmit, vagy elindulni sem hajlandó a felvétel
0
2005. december 8., csütörtök 16:04
5. Mint minden DVD-plaxermél a formátum-kezelő képessége. DivX 5.x,6.x és Xvid , jah és csak DVD+-R/RW kezelőket szabad venni...szeréány véleményem szerint :)

Frimware-je frissíthető legyen!

Én az LG-t ajánlanám nem gáz az ára, midnet kezel, és nagyon meg vagyunk vele elégedve ;)
0
2005. december 8., csütörtök 16:01
6. Hmm. Itt a vinyó a lényeg. Ezeket úgy oldják meg hogy max 40 GB-os tárcsákat gyömöszölnek a HHD-be. Állítóla -hivatalos tesztek- a 4 tárcsásák instabilak. A 160 GB-os tuti 4 tárcsás, mert max 40 GB-os társákat használnak. Mivel egy DVD-Recorder-player esetén elkerülhetetlen az állandó be-ki kapcsolgatás, ami nagyon nem tesz jót a vinyónak én a háromtárcásokra szavazok-> 120 GB.

7. A tömörítéstől függ

8. Igen lsd. 3. Pont
0
2005. december 8., csütörtök 15:56
1. DVD-RAM=DVD-Random Acess Memory, tehát ellentétbenm a ROM-nal (=Read Only Memory) felül írható

2. igen. De meg kell nézni a készülék leírásában hogy milyen plusszos v. mínuszos v. mindekettő formátumban képes e írni dvd-t és/vagy cd-t VIGYÁZZ! Ezek a gépe becsapósak, mert nem divixes formában , állománykán tírják ki, hanem menűs DVD-ként, azaz műsoros DVD-ként és nem adat DVD-ként! Jól meoldották hogy nem tudja az ember a TV-ből vevett cucokkat ide oda sokszorosítani! :)

3. Igyen. Össze kell csak kötni a VHS Recorderrel! VIGYÁZZ Ez sok sok óra! REAL TIME-ban csinálja! 8 h-ás VHS-t 8 h-ra alatt digitalizál. Nagyon egyszerű és nem kell vezsődni semmivel csak be kell állítgatni a paraméterekt pl minőség
0
2005. december 8., csütörtök 14:31
1.Segítsetek nekem, mi ez a DVD-RAM, meg DVD+R, meg DVD-R lemeztípus? Mi a különbség?
2. Ha veszek egy HDD-s felvevőt, amit a HDD-re felveszek, azt aztán DVD-re is tudom írni?
3. A meglévő VHS-re vett filmjeimet át tudom másolni DVD-re?
4. A gyári DVD-imet a HDD-re tudom másolni? És onnan esetleg vissza? (Bár ezt erősen kétlem, és mondjuk nincs is rá szükségem, csak elméletileg érdekel.
5. Van még valami amit érdemes tudni a megfelelő DVD felvevő kiválasztáshoz?
6. Érdemes mondjuk egy 160GB-os HDD-s be beruházni, vagy elég a 80GB? Vagy inkább mire elég a 80GB?
7. Egy DVD lemezre mennyi időnyi műsor fér?
8. DIVX filmjeimet (tévedés ne essék, semi kalózkodás, Mo-on soha meg nem jelent sorozatokról van szó) át tudom írni DVD-re egy iylen HDD-s cuccal?
0
2005. december 8., csütörtök 12:31
Kérdés! Hozzáértők HLP! A "frissíthető firmware-rel" tulajdonság azt jelenti, hogy a DivX kezelő képességét upgradel-ni tudom 5.x akárhányasra? Mert ez 5.X-et már nem kezel->2oo4-es modell.

KISS DP-508 / 80GB  
Modellév : 2004    

Asztali DVD-lejátszó 80Gb merevlemezzel , PC LINK csatlakozással, frissíthető firmware-rel, Webradio funkcióval ! Full DVD / MPEG-4 / DivX®/XviD / CD / MP3 / Ogg Vorbis / CD-RW / DVD+-RW / JPEG / Picture CD kompatibilis !

Specifications

• Full DVD/MPEG-4/DivX®/XviD/CD/MP3/Ogg Vorbis/CD-RW/DVD+-RW compatibility
• JPEG Picture CD viewing
• Progressive Scan Video Out
• Time Search
• Playback: Play/Pause/Stop/FF/RW/NEXT/PREV
• Repeat Playback
• Slow Motion
• Title/chapter select
• Parental lock, Multi Language, Multi Subtitle, Multi Angle
• Remote Control
• TV Type (PAL and NTSC)
• Configuration Setup Menu
• Aspect Ratio (4:3 Pan and Scan, 4:3 Letter Box and 16:9 Wide)
• S-Video Output
• Composite Video Output
• Component via SCART Output
• RGB via SCART Output
• Dolby Digital, MPEG Audio Decoding
• Dolby Digital/MPEG 5.1 Digital Output
• S/PDIF Outputs
• Analogue stereo
• Ethernet 10/100
• WebRadio/KiSS PC-Link
• KiSS PC-Link Software for PC
• 80GB Hard Disk
• HDD Recorder
0
2005. november 1., kedd 9:29
Köszi Irdatlan! :)
Akkor mégiscsak jól tévedtem, hogy létezik ilyen Panasonicban.

Jöhetnél msn-re :)
0