Keresés

könyvajánló topik

2013. november 2., szombat 12:32
És ez mi ez?
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 12:29
A Récsei Centerben van egy Líra outlet féleség, ott tudtam egy ilyet venni 990-ért:

Volt még Rolling Stones és U2 album is 2490-ért, mit mondjak, majdnem elgyengültem, bár nem érdekel egyik se :)
0
2013. október 14., hétfő 11:15
Szuper!

Nagyon szépen köszönöm :)
0
2013. október 13., vasárnap 11:44
David Gilmour - Filmklub – Peregnek a kamaszévek
0
2013. október 12., szombat 23:39
Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni egy könyv megtalálásában, amiről (már viszonylag régen) sajnos csak hallottam, ezért nagyon részleges és pontatlan információikkal rendelkezem vele kapcsolatban.
Egy filmmel foglalkozó amerikai(?) emberke írta, akinek a fia nem akart iskolába járni, ezért apuka "alkut kötött vele", hogy nem kell suliba mennie, de minden nap megnéznek egy filmet, amit utána kiveséznek. Azt hiszem ezekre a filmek utáni apa-fia párbeszédekre épül a könyv.

0
2013. szeptember 11., szerda 14:15
No látod, ha kijöttél volna a könyvbemutatójára a júniusi könyvhéten, simogathattál volna élő oroszlánt is, mert az is volt ott.

Jómagam egyébként néhány hete már ajánlottam ezt a könyvet kedves barátom blogjában:

http://filmbook.blog.hu/2013/05/17/h_g_wells_az_allatidomar
0
2013. szeptember 11., szerda 14:09
szinte, írtam is. ;)

Amúgy én nem csak U. A. miatt irigylem, bármilyen más vadmacskát is szívesen megsimogatnék. Talán egy kölyökkel megpróbálkozom.:)
http://maganzoo.fw.hu/index.php?reference=viewer&gid=tigrisek_2013nyar
0
2013. szeptember 11., szerda 14:01
Azért nem mindegyik filmje bukott, a TÁVOL AFRIKÁTÓL például kapott egy halom Oscart, és nagyon sok olyan filmben dolgozott, amelyeket meg sem említett a könyvében, de sikeresek voltak (például az AIRPLANE! vagy a CSUPASZ PISZTOLY 2 ÉS FÉL). A SHEENA tényleg nagy bukta volt, ő viszont nagyon szerette, mert senki nem pofázott bele a munkájába, és minden támogatást megadtak neki forgatás közben. Mert általában az állatidomárság is olyan, mint a foci: mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá. Olyanok akarták az észt osztani neki ebben a témában, akik szerinte talán még egy pincsit se sétáltattak soha, nemhogy nagyvadakkal foglalkoztak volna. Egyébként szinte minden állatot idomított, lovakat csak azért nem, mert szerinte arra elég sok ember van, pláne Amerikában. Személyes kedvencei az oroszlánok és a kutyák (elsősorban a vizslák), kaliforniai farmján igazi magán állatkertje volt a legkülönfélébb állatokkal, vadakat is beleértve.

Egyébként Wells nagyon rokonszenves, közvetlen és barátságos ember, szívesen mesél az élményeiről, ugyanakkor hihetetlenül szerény. Számára tényleg az állatok jelentettek mindent. Ha kérdezte az ember, beszélt a sztárokról is, akikkel dolgozott, és szépen beszélt mindegyikről, de sohasem vágott fel azzal, hogy ki mindenkivel akadt össze élete során. Jómagam Ursula Andress miatt különösen irigy vagyok rá: az AFRIKA EXPRESS-ben és a SAFARI EXPRESS-ben dolgoztak együtt. :))

P. S.: A Hír Tv hétvégi kulturális ajánlóműsorában egyébként épp ezen a héten Wells könyve lesz „A hét könyve”. Adásidő: péntek 18.45, a Tíz perc című műsor.
0
2013. szeptember 11., szerda 11:47
Nem is értem itt miért nincs a kínálatban, bár lassan megszokom.:(

Nyáron olvastam, érdekes, de a legérdekesebb, hogy szinte minden film bukott amiben az idomított állatai szerepelnek.
Talán nem kellett volna annyit majmokkal foglalkoznia.:)

Szép, tartalmas, kalandos élet volt, de ezt a szakmát is tönkrevágta a komputer a cgi.

Egy másik fórumba (Túl a fenyvesen) beszúrt képhez találtam az alábbi linket és eszembe jutott a nyári olvasmányom.
Az volt a hőskor. Kalapemelés jár nekik.
http://selvedgeyard.com/2009/12/05/the-wall-of-death-daredevils-lions-riders-fairs-oh-my/
0
2013. május 6., hétfő 2:50
Talán hozzám hasonlóan mások figyelmét is elkerülte (eddig): A The Silver Linings Playbook, vagyis a Napos oldal könyvváltozata várhatóan még a DVD előtt megjelenik, az Xpress adatbázisában május 7-ei dátummal van fent.
0
2013. április 10., szerda 13:44
A napokban megjelent Pasolini: Korom vallása című verseskötete. Érdemes beszerezni. Ezzel 5-re emelkedett a Pasolini sorozat száma. Elég sokat kellett várni erre a kötetre, remélem a következőre nem kell majd újabb másfél-két évet várni.
0
2013. április 9., kedd 20:34
Szerintem te is úgy vagy vele, mint más "balkánon inneni" hogy leginkább a saját szemednek hiszel, így nem biztos, hogy ez a te könyved (lenne). :)
most posts by TM
0
2013. április 9., kedd 20:32
kitartás... gyakorlat... ;)
0
2013. április 9., kedd 19:56
A Cronenberg on Cronenberg megvan angolul rendes könyvben, a Herzog on Herzog meg megvan letöltve, de ettől még egyáltalán nem vigasztal, hogy nincsenek magyarul.
Egyébként valóban, ha valaki tud angolul, akkor szinte bármit elolvashat, amit akar, csak nekem például iszonyú fárasztó angolul olvasni és nagyon zavar, hogy sokkal lassabban haladok egy angol nyelvű könyvvel, mint egy magyarral, főleg, ha még szótáraznom is kell.
0
2013. április 9., kedd 18:14
kösz megtaláltam

a 100-ból jó ha tucatot láttam:( és több tucatnak még a címét sem hallottam, tuti, hogy az életben nem jönnek szembe, de azért hátha
0
2013. április 9., kedd 18:03
ide írd be nevét bookline oldalára és kidobja könyvet.... linkelni nem tudtam
0
2013. április 9., kedd 18:03
http://bookline.hu/product/home!exe

cute.action?_v=Roger_Ebert_Szaz_hires_film&id=49199&type=22

voilá ;)

viccet félretéve, szerintem nem bánod meg ha beszerzed...
0
2013. április 9., kedd 17:37
de, miattad, mivel semmit soha még nem hallottam róla, így beütve a keresőbe magyarul csak az Alkonyat szériához írt szösszenetét olvashattam, mivel az idegen nyelvek terén igen erőst kihívásokkal küzdöm.
0
2013. április 9., kedd 17:18
például... de látom ehhez vetted a fáradtságot, hogy ezt megjegyezd és szóvá tedd, de hogy pl beleolvass az öreg írásaiba az már megerőltető lett volna... ;)
0
2013. április 9., kedd 16:40
.. és akkor olvashatja is Roger Ebert 7.000 kritikájának bármelyikét.
0
2013. április 9., kedd 16:23
tanulj meg angolul és akkor nem lesz ilyen bajod.
0
2013. április 9., kedd 10:29
Eszembe jutott, hogy mennyire leálltak Magyarországon a rendezők önéletrajzaival, interjúköteteikkel stb. Régen az osiris filmes sorozatában nagyon sok ilyen könyv jelent meg (Fassbinder, Lynch, Wenders, Tarkovszkij stb. a saját szavaikkal), de szerintem szégyen, hogy például olyan nálunk is menőnek számító filmrendező esetében, mint Tim Burton nem lehet kapni egy normális filmes könyvet. Itt leginkább a Burton on Burtonre gondolok, mert az én szemembe azok a filmes könyvek számítanak a legjobbnak, amit rendezők írtak vagy egy interjús formában félig meddig szintén a ő munkájuk, mert alapvetően én a  rendezőket, mint embereket és mint művészeket szeretném megismerni a saját szavaikon keresztül. Vannak jó filmelemzős könyvek, de ezek számomra ritkán annyira érdekesek, mint az előbb említettek.
Jelenleg csak a Kalligram Pasolini- és az Európa Kiadó Bergman könyvei azok, amik új megjelenésként foghatók fel, de nincs más nagyon. Pedig egy Burton on Burton, Cronenberg on Cronenberg, David Cronenberg: Interviews with Serge Grunberg, Herzog on Herzog, Werner Herzog: Conquest of the Useless: Reflections from the Making of Fitzcarraldo,  nagyon jó lenne.
0
2013. április 3., szerda 12:55

"Joanna Bator: Homokhegy

„Három nő, három szív, három szakadás”

Fordította: Hermann Péter

Jadzia félárván nő fel, mivel az apja hősi halált hal a háborúban. Legalábbis ezt meséli az anyja, Zofia, noha tudja, hogy az igazság ennél valamivel bonyolultabb. Apja valójában a házuk közelében lévő folyóba zuhan a II. világháború utolsó napján – valószínűleg részegen. Hét hónappal később megszületik a gyermek, és szárnyra kelnek a falusi pletykák. Lehet, hogy attól a zsidótól fogant meg az anyja, akit a padláson rejtegetett? Vagy az ellenséggel kollaboráló szomszéd gyermeke, aki megerőszakolta? Zofia egy gazdag rokonhoz küldi Jadziát Wa3brzych-ba, Alsó-Sziléziába. Itt zuhan később Stefan karjaiba a pályaudvar lépcsőjén megbotolva, hogy az életük végül egymáséba gabalyodjon. Idejekorán gyermekük fogan, és ezzel egy időben Jadzia szemében is kialszik a hős lovagjáért lelkesedő ragyogás. A megszülető kislány egyáltalán nem hasonlít a szüleire, csontos, sötéthajú és -szemű, azonban nagyanyja, Zofia jobban rajong Dominikáért, mint a saját lányáért. Az unoka már a modern kor gyermeke, a Homokhegynek nevezett korszerű lakótelepen nő fel, Wa3brzych iparnegyedében. És élete ott folytatódik majd, ahonnan a Nyugat illatát a határ mögül Milka csokoládés papírokon hozta magával évtizedeken keresztül a szél… A Homokhegy három nő története, mely átível a huszadik század második felén: Zofia kénytelen újraépíteni egész életét az embertelen háború után, Jadzia a kommunizmus színtelen éveinek áldozata, Dominika pedig a kapitalista fordulat szemtanúja. Indulat, harc és vágyakozás, halál és újrakezdés, az emberlét bonyolult egyszerűsége – Joanna Bator regényében mindez álomszerűen bájos és szívfacsaróan valóságos."

Nekem tetszett, de főleg azoknak ajánlom akik éltek a szocializmusban, akiknek mond valamit az, hogy "lengyel piac".

0
2013. március 14., csütörtök 10:03
Kösz.
Én sem olvastam mindet, sok az önismétlő gondolat és hát már-már a bevásárló cetlijeit is kiadták.
Nekem a kedvenceim tőle:
- Kard és kasza - 1000 éven át a családi krónika
- Mire a fák megnőnek - egy kisnemesei család története az 1800-as évek közepén
- A kastély árnyékában - ez a 2. része
- A funtineli boszorkány - ebben nincs szinte semmi politika
- Az Antikrisztus és a pásztorok - a kommunizmus bemutatkozása az egyszerű emberek életében, témában ide sorolható ég a
- Elvásik a veres csillag - is.

Amin tényleg bőgtem az olvasásakor az a Nyirő József, Néma küzdelem könyve volt.

Egy érdekesség, kevesen tudják, de sokat idézik Tamási Árontól, mint nagy székely bölcsességet, mondanivalót
"- Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne."
ezt a mondatot egy szegény félrabszolga amerikai néger szájába adja az író az Ábel Amerikában című könyvben.:)
0
2013. március 13., szerda 20:07
Gratula! Szép gyűjtemény, én is nagyon tisztelem a szerzőt, de évi egy-két regényét tudom csak elolvasni, mert utána kell pár hónap, mire a mérhetetlen szomorúságon túlteszem magam. Melyik a kedvenced vagy kedvenceid?
0