Keresés

LÁZAD A SZINKRON SZAKMA

2005. május 10., kedd 12:16
Én is így tudom és igazat adok neki!
Valaki írta korábban, hogy Lucas szerint a szinkron 50%-al is ronthatja a filmélményt, nálam ez a "mutató" közelít a 100%-hoz. Gyak. minden filmet eredeti hanggal nézek, egyszerűen baromira zavar, hogy egy ismert külföldi színész egy ismert magyar színész hanján szólal meg (ha nem ismert akkor is :)), na meg a szájmozgás eltérése...stb.
Sztem a filmrendezők a szereplők hangkarakterét ugyanúgy számításba veszik egy casting-on, mint az egyéb kvalitásait, és ha "csak" ezt utólag megváltoztatják, akkor az már nem ugyanaz a film, hiszen nem felel meg annak, amit a film készítői megálmodtak és elkészítettek.

Tudom, hogy kisebbségben vagyok a véleményemmel, de azért ne támadjatok le pls :)  Mivel úgyis nagyon OFF-ba ment el a topic, ez is belefér szvsz.
0
2005. május 10., kedd 12:15
Ez jó poén volt! Végre megértettem ezt az egész újságos-DVD helyzetet.

Az Xpress egy korábbi hozzászólásában írta, hogy a szinkronos DVD-k ellenére egyre kevesebb lemezt vásárolnak Magyarországon.

Ez komoly? Vagy csak saját magukról beszélnek? Belátom van logika abban amit írnak, hogy a nagy olcsóságra a minőség fog rámenni, de valahogy nehezen tudom elhinni hogy kevesebb DVD-t vesznek Magyarországon most hogy szinkronosak, az extrák (általában) feliratosak, meg még tök olcsók is.
0
2005. május 10., kedd 12:03
Nem vagyok hivatott minősíteni a dolgot, csak laikusként kérdezem: hol a határ? Kiadhatnánk mi is egy havilapot Xpress magazin címen, és mindenki, aki megrendeli, választhat hozzá egy filmet a kínálatból - persze az újság pont annyiba kerülne, mint külön a film, viszont nyerünk +10%-ot. Legális?
De akkor ne álljunk már meg a DVD-nél. Lehessen kapni kétmillió forintért Autós Magazint, mellékletként egy Suzuki Swift-tel - természetesen 15% ÁFÁ-val. De a lakás-magazinnak is nagy keletje lenne, ha kis garzon-utalványok potyognának ki belőle - rögtön spóroltunk 10%-ot...
0
2005. május 10., kedd 11:56
Tehát ha jól értem, akkor a Best azért állt át magazinmellékletnek álcázott, valójában - mondhatni - teljes értékű kiadványok terjesztésére, mert így jobban megérni neki. De akár azt is mondhatnám, hogy legális ÁFA-csalást követ el :)
0
2005. május 10., kedd 11:21
"Mennyi lehet a különbség egy Amaray-tok és egy vacak között, X ezres tételben? 10 ft? 20?"

Na, ez engem is marhára tud bosszantani. Van úgy, hogy egyszerre megveszek valahol 8-10 filmet DVD-n. Az összetétel persze vegyes: akad turkált 999,- Ft-os, akciós 2-3eFt-os és teljes árú DVD is közöttük. Otthon aztán kicsomagolás után rövid teszt, mindegyik lemez rendben van-e? És akkor kell szembesülnöm vele, hogy a legolcsóbb kiadványokhoz alapértelmezett a normális Amaray-tok, míg a legdrágábbakhoz valami ótvar gagyit adnak, amelyeket többnyire a lemez első kibányászása után dobhatok a kukába, mert jobbnak látom rögtön kicserélni....
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2005. május 10., kedd 11:13
Pont ahogy Robi írja.
Sajnos az újságos terjesztésre a hülye áfa törvény miatt is kényszerülnek a kiadók, a 25% nagy érvágás a 15% meg megfelel az EU normáknak... mi egyelőre egy másik EU tagjai vagyunk, ahol csak ilyen trükközéssel lehet jó eredményt felmutatni.

0
2005. május 10., kedd 11:07
A forgalmazási jogok tekintetében a független kiadók jobb helyzetben vannak, mint a nagyok hazai képviseletei. Ha van elég pénzed, Te is kiutazhatsz egy filmvásárra, és vehetsz magadnak egy kazalnyi filmjogot. Köthetsz olyan üzletet is, hogy kifizetsz x összeget egy filmre, vagy egy filmcsomagra, és ezekkel a jogokkal néhány évig majdnem azt tehetsz, amit akarsz. Vetítheted moziban, kihozhatod DVD-n, és VHS-en, ropi mellé csomagolhatod, eladhatod a TV-nek esti szupermozinak, de megteheted azt is, hogy ülsz rajta és soha nem adod ki. Ilyen esetben egyszer kell megfizetni a jogdíjat, aztán annyi bőrt húzol le róla, amennyit bírsz.
Ehhez képest a nagy stúdiók keze meg van kötve. Amelyik cégek csak képviseletet látnak el, azok többnyirekész terméket kapnak (pl. Fox), a hazai képviseletnek pedig minden eladott példánnyal el kell számolnia, az alap díjakon felül minden eladott kópia után jogdíjat fizetnek, tehát az egyéb költségei az ilyen kiadványoknak soha nem érik el a nullát. (A függetlennél egyszer kifizeted a jogdíjat, aztán ha már az első DVD-forgalmazás során nyereséget termeltél, az utána újságmellékletnek legyártott tízezernyi kópiánál valóban szinte csak a sokszorosítás költségét kell számolni, ami tokkal vonóval nem több, mint 2-300 forint.)
Tegyük hozzá még azt az érdekességet is, hogy mondjuk a nálunk kapható 999 forintos filmeket mi 25%-os ÁFÁ-val vesszük meg (ezt igényelhetjük vissza), és ugyanennyivel is adjuk el, tehát 999 Ft-ból 200 forint az államkasszát gazdagítja, miközben az újságmellékletnek álcázott DVD-kiadványok ugyancsak 25%-os gyártási, beszerzési (visszaigényelhető) ÁFÁ-ja mellett eladáskor az újságok ÁFÁ-ját számítják, tehát csak az ár 15%-át fizetik be a közösbe. Csak ez a 10% különbség nagyobb nyereség, mint amennyit hagyományos kereskedelemben el lehet érni a DVD-nél!
0
2005. május 10., kedd 11:01
Uszkve 150 ft, per lemez tokkal-vonóval (authoring, jogok, szinkron, felirat stb). egy átlagos filmre.
De csak néhány ezer darab után, addig csak a költséget hozod vissza.
Onnatól viszont minden eladott darab ajándék még a 990ft-os lemezen is van 100% nyereség, nem kell aggódni.
Azt kiszámolhatod, hogy az 5 ezresen mennyi van...

A drága lemezekkel általában a nem fogyó lemezek - a többség - költségeit fizeted ki, nem az adott konkrét kiadvány árát téríted meg.

Ez amúgy a tipikus hollywoodi üzleti modell: a legtöbb film bukás és veszteség, így annak a néhány tucatnak ami sikeres kell több száz film költségét kitermelnie.
0
2005. május 10., kedd 10:57
"Más kérdés, hogy a DVD gyakorlatilag olcsóbb a CD-nél, pedig a vásárlók többsége az elöbbit tekinti értékesebbnek."

A napokban a miskolci Media Markt-ban vettük meg Koncz Zsuzsa koncert DVD-jét: Ki nevet a végén címmel. 21 dalt tartalmaz a kiadvány, szerintem igényes képpel (bár letterbox) és feliratozott dalokkal. A nejem vágya volt, megvettük.
Érdekességképpen megkereste ugyanezt a kiadványt - CD-n. Amellett, hogy lényegesen drágább volt, kevesebb számot is tartalmazott a CD. Örültünk, hogy milyen jó áron vettük meg a DVD-t, erre másnap a Corában viszontláttam ugyanazt - 500,- Ft-tal olcsóbban...
0
2005. május 10., kedd 10:54
Ami azt illeti, a divx (Digital Video Express) pont a stúdiók találmánya volt egy brutálisan drága és alattomos kölcsönzési rendszerhez, amit szerettek volna meghonosítani a dvd-k mellett leginkább helyett.
Szerencsére úgy ahogy volt csődbe ment az egész.

Később a Mircosoft internetes és alacsony sávszélességre szánt, de az mpeg2-höz képest nagyon jó minőségű és rendkívül hatékony mpeg4 implementációját nevezték át hackerek divx ;) -re utalva a megbukott szolgáltatóra, ahogy kilopták vagy talán pont az MS szivárogtatta ki üzleti megfontolásból megjelenés előtt.

Idővel a codecet átírták, és újraimplementálták az mp4 szabvány alapján, majd amikor az egészből komoly üzleti vállalkozás lett, azok akiknek ez hobby volt és nem a pénzért csinálták, létrehozták az xvid-et.

Megjegyzem, ha emlékeim nem csalnak a divx amerikai cég így ha valóban akartak volna vele bármit is kezdeni elég könnyen ki lehetett volna vonni a forgalomból.

Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy a Philips support oldalán a "hogyan használjunk feliratot divx filmekhez" topicban a fél világ azon nevetett, hogy a bemutató példa a Last Samurai warez verziója volt... jóval megjelenés előtt.
No comment.

A Sony-nak aztán igen komoly filmes érdekeltsége van - tv adók, axn, hbo stb - nem is beszélve a Columbiáról, mégis igencsak bebiztosítja magát minden oldalról, amikor a legújabb asztali lejátszóiba divx-et tesz.
Ők biztos tudják miért...

A lényeg: amíg a cégek bort isznak és vizet prédikálnak senki sem fogja komolyan venni őket, mert nincs rá alap.
0
2005. május 10., kedd 10:50
Újra végigfutottam a topic-ot, pro és kontra véleményekkel egyaránt találkoztam. Úgy látom, hogy többen azon a véleményen vagyunk, hogy a 2-3 forint közötti új megjelenési ár talán gátat szabhatnak ennek a háborúnak. Sajnos ez nem rajtunk fog múlni.

Ellenben feltennék egy új kérdést: ha a mellékletes kiadóknak megéri 990 forintért eredeti hang + felirat + magyar szinkron (most általánosságban beszélek, és a minőséget ne nézzük - ez genyó megjegyzés volt :))))) ), akkor mennyibe kerül egy DVD előállítása, mennyiért lehet forgalmazási jogot venni... És végül: mennyit is keres egy kiadó 1 DVD-n? Tudom, hogy újabb lavinát indítok el, de muszáj...
0
2005. május 10., kedd 10:50
"A Mokép kezdte kihozni a drága pénzen felújított magyar filmklasszikusokat. Most 990 forintos áron jelennek meg klasszikus magyar filmek - feltételezem, hogy a kiadó nem költött milliókat a restaurálásukra, vagy arra, hogy extrákat kaparjon össze az archívumokból."

Én megvettem az eddig megjelent 7 részt, és valóban. Némelyiknek egész tűrhető minősége van, de akad köztük nagyon gatya is... A korongokon van egy felsorolás a sorozat várható darabjairól, meg a főmenüből el lehet indítani a filmet. Hogy jelenetválasztás nincs, az egy dolog, de hogy arra sem voltak képesek, hogy fejezetekre bontsák a filmet, az azért nagyon meglepett... Mindegyik film egyetlen chapter!
0
2005. május 10., kedd 10:22
Xpress: "Gondolom meggyőzték a külföldi partnert, hogy szinkronnal többet lehet eladni. Kíváncsi vagyok, hogyan magyarázzák majd meg a számokat az üzleti év végén. A statisztika ugyanis azt mutatja majd, hogy míg világszerte növekedtek az eladások, a magyar vevők egyre kevesebb DVD-t vesznek, mióta több a szinkronos kiadvány." Nem hiszem hogy az amerikai kiadó úgy fogja gondolni az emberek azért vesznek kevesebb filmet Magyarországon, mert szinkronos lett... Ilyen hülye nem élhet ezen a kerek világon, hiszen csak egy gombnyomás és akinek nem tetszik nem nézi a saját anyanyelvén a filmeket... Azért nem hinném hogy annyira lusták lennénk, hogy már erre is képtelenek volnánk! A gond ott lehet, hogy azok a filmek amiket kaidnak jó drágán eredeti nyelven, megveszik sokan, főleg a rajongók, aztán pár hónap és SZÍVÁS, mert kiadják extrában magyarul is. Nézzétek csak meg a Mátrix hozzászóásokat az értékeléseknél!!!! Ott említették többen hogy 3 kiadvánnyal is megtisztelte őket a kiadó, szerintem kevesen vannak akik megengedhetik maguknak mind a 3 verziót....

zebi: "Ha pedig már előkerült a közgazdaságtan, szerintem jelenleg a kiadói akciók jelentik az egyetlen célravezető megoldást az úgymond normális piac felé, hiszen a vásárlóerő nem tud olyan mértékben nőni, ahogy ezt a vállalatok szeretnék." Maximálisan egyetértek veled. Nagyon sok haverom és ismerősöm akik eddig vették a gagyi másoltat, azt mondja a 2-3000 Megéri ha eredeti!!!! Szóval van esély, csak már korábban észbe keleltt volna kapni! És tudom hogy unalmas a dolog, de az Intercom is észbekaphatna végre, mert az 5000-ről leértékel 4500-ra, meg 3900-ra ma már nem számít akciónak!!!! A szinkronokkal kapcsolatban is említette valaki a Resszkessetek betörőket, én is megkerestem anno az Intercomot, hogy ugyan már magyar hanggal mikor. Még az e-mailen keresztül is hallottam a röhögésüket. Nem is vettem meg, ahogyan sokan mások sem.
0
2005. május 10., kedd 3:25
" A DVD-formátum úgy indult, hogy megreformálja a filmnézési szokásokat. Végre elérhetővé vált mindenki számára a filmkultúra. Audiókommentárok a rendezőkkel, eredeti képarány, felújított kép és hang - érdemes beruházni a DVD-re, mert értékes gyűjteményt állíthat össze magának minden filmbarát. "
Ez mikor volt igaz Magyarországon? Sajnálom, hogy lemaradtam róla!

"a maradék közel 80%-ot csak az érdekli, hogy olcsó legyen a film."
Talán nem véletlenül. Talán a magyarokat is pont annyira érdekli a film, a DVD mint a pl. franciákat - és kicsit jobban mint pl. az osztrákokat, miután ott nem része a nemzettudatnak a hazai filmművészet - és mivel az itteni átlagjövedelem 1/6-a az ottaninak, igy az említett 20% (már ha ez reális, én nem tudom, nem végeztem felmérést - az igényekről!! - de ezek szerint van, aki igen) nagyon szép szám. Szerintem ez azt jelenti, hogy nálunk arányiban legalább annyit hajlandóak DVD-re költeni a vásárlók mint máshol.

"Több szinkronos filmet a dánok,a görögök vagy mondjuk a portugálok sem kapnak,mint mi."
Lehet. Persze nem tudjuk, milyen lehet a Frédi és Béni dánul vagy görögül.

"Az emberek zömét nem érdekli az eredeti képarány,"
Elmagyarázta nekik valaki a különbséget? Te például rendre veszed a fáradtságot, hogy minden szembejövő fullscreen-est megpróbálj "áttéríteni"? (Ehhez tegyük hozzá azokat, akiknél tudatos döntés a 4:3. Vö. tévéméret, megszokás). Ha jól értem, az itt hozzászólók többsége nagy angol DTS-rajongó, talán meglepi őket, talán nem, vannak, akik pont úgy vélekednek az ilyen sokpontegyekről, mint a 16:9-esek a 4:3-ról. Ennyit az igényekről és igénytelenségekről.

Némileg furcsállom az ócskaság és minőség között meghúzott határvonalat. Mellékletként, 1000 ft-ért lehet venni Bp. Film, Cinetel, Fantasy, FF Film kiadványokat is. Ezeknek a kiadóknak szerintem közös jellemzője, hogy kínálatukban sokkal kisebb arányt képviselnek az ócska filmek (filmek, nem DVD-k), mint a nagy cégeknél. Tehát lehet, hogy nem az 1000 ft volt a döntő, amikor valaki megvette pl. a pocsék képminőségű Tesst a legújabb sikerfilm, a DTS-es, extrás, 4k-n digizett Röfögő disznók VI helyett. Emellett pl. a Fantasy kiadványai DVD-ként is korrektek. Ha viszont kizárólag a kiadvány minőségét tekintjük, akkor talán azt se felejtsük el, hogy az Xpress.hu hozzászólásainak legalább fele arról szól, hogyan csípnek le itt 10 ft-ot, ott 15-öt a Minőségi Nagyok a +5k-s filmjeikből. Mennyi lehet a különbség egy Amaray-tok és egy vacak között, X ezres tételben? 10 ft? 20? És az egyoldalas borító és a kétoldalas között? Ezek mind olyan apróságok, amelyek a legtöbb vevőnek fel sem tűnnek, legfeljebb az összbenyomásukhoz járulnak hozzá, viszont pl. a Kapcsolat feliratait mindenki észreveszi. Szerintem a hozzászólók között akadhat, aki reálisan meg tudná tippelni, mekkora pluszköltséget jelentett volna lemezenként, ha hozzáértő fordítóra bízzák a munkát.

Nagy kiadók árai: Igen kiváncsi lennék, hogy egy olyan régi filmnél, amit évtizedekkel ezelőtt 0-ra leírtak a könyvelésen, és aminek a magyar kiadása megegyezik a nemzetközivel, tehát az egyetlen országspecifikus pluszköltség a magyar borító, mi indokolja az új filmekre szabott árat, vö. pl. J. Wayne-westernek 5k-ért, szemben a 2k-s J. Stewart-filmekkel.

"ma már egyre kevesebben vásárolnak új kiadványokat."
Tehát pár éve a 6-7 ezres filmekből több fogyott mint ma 4-5 ezresekből? Vagy inkább csak új fogyasztók jelentek meg az alsóbb árkategóriákban? Mégha előbbi is a helyzet, szerintem az árcsökkenés folytatódásával ez változni fog. Ha az 5 ezer komoly lélektani határ, akkor a 4 ezer még inkább az. Ami a minőséget illeti, én bíztatónak találom az olyan példákat, mint az új Terminátor, az Apollo 13 és pl. kiváncsian várom, lesz-e szinkron az új SW dobozon.

Ha pedig már előkerült a közgazdaságtan, szerintem jelenleg a kiadói akciók jelentik az egyetlen célravezető megoldást az úgymond normális piac felé, hiszen a vásárlóerő nem tud olyan mértékben nőni, ahogy ezt a vállalatok szeretnék. Xpress.hu gondjait természetesen megértem, néhány ezek közül nyilván megoldódik, ha lesz üzlet.
0
2005. május 10., kedd 2:38
Végig olvastam az előző 60 hozzászólást, és hát igencsak elszomorítottak az Xpress írásai... Erre eddig nem is gondoltam, csak értetlenkedve vásároltam az egyre olcsóbb kiadványokat. Hihetetlen hogy a Rózsa neve 2 lemezes DVD-t, több órányi extrával olcsóbban lehet megvenni, mint egy átlagos VHS-t. Eddig nem értettem hogy lehet ez, de persze örültem neki.

Emlékszem még azokra az időkre mikor a szinkron nélküli DVD-k 7000 forintban kerültek, és szenzáció volt hogyha 5.1-es szinkron került a lemezre. Emlékszem mikor megjelentek az első 2 lemezes kiadványok, aztán a magyar feliratos extrák, emlékszem az első feliratos audiokommentárra, stb... Szépen lassan ezek megszokott dolgok lettek, és biztos voltam benne hogy előbb utóbb itthon is lesz kereslet azokra a rengeteg tévésorozatra ami külföldön kapható, és amint látjuk egyre többet kapni belőlük. Ez az egész számomra teljesen érthető pozitív tendencia volt. Amit sohasem értettem, és még most sem értek igazán, az az elképesztő mértékű árzuhanás... Az Xpress szerint ez a minőség romlását eredményezheti. Ez valószínűleg igaz is. De hogy egyszer csak megfordulna ez a tendencia? Nehéz elképzelni...
0
2005. május 10., kedd 2:38
Nem tudom más SW díszdoboza milyen, az enyém GYÖNYÖRŰ!
A trilógiát pedig azért látták el csak a világnyelvekkel, mert így a piac 90 %-át lefedték (ami az eladott példányszámot és nem a földrajzi területet jelenti). Az már az alkotók szubjektív (vagy inkább objektív?) döntése volt, hogy nem gyártanak az "egyéb" területekre még 8-10 vagy kitudja hányféle korongokat, mert nem látják biztosítva a nyereséget. Ez van! Ilyenkor mindig a Gyűrűk ura dvd-vel hozakodnak elő ellenpéldaként, ami - hála az égnek! - számunkra kedvesebb "körítéssel" jelent meg, azt kell higgyem, hogy az utóbbi kiadás volt irreális (a magyar eladási adatok tükrében), nem pedig a Star Wars.
Megjegyezendő, hogy a nálunk 3x - de ahogy a lenti "kórképet" olvastam, már akár 4x is - nagyobb lengyel piac sem kapott "hazai" szinkront a SW trilógiához, gyanítom, hogy arányaiban ott mégis több darab fogyott, mint nálunk. Eddig az Intercomot szidták a szinkron hiánya miatt, most már Lucas kaphatja be...
Nos, ilyen alapon javaslom az orális szex kiterjesztését pl. Ridley Scott (Gladiátor, Szárnyas fejvadász) F.F. Coppola ( +apa trilogy ) vagy Spielberg ( Az elit alakulat, Schindler listája, A. I.) urakra is, akik szintén bombázzák a hülye nyelvükkel szegény frusztrált dvd rajongókat! A felsorolt filmek zöme egyébként az XPress all-time listájának krémjéből való... Akinek meg mégis inkább "stólbuci" hangja hiányzik, annak ajánlom a piacvezető társaság egyre színvonalasabb saját gyártású televízióműsorait, garantáltan magyar nyelven!
most posts by TM
0
2005. május 10., kedd 1:21
ja, még annyi: érdemes a kritikáknál és a fórumon végigolvasni a vissza a jövőbe trilógia hazai pályafutását. ameddig egy ekkora kiadó szemrebbenés nélkül árul vagy enged árulni hónapokig hibás lemezt (meg a többi), addig kuss legyen neki...

és tényleg befejezem, de az igénytelenségről annyit megjegyeznék, hogy aki úgy gondolja, hogy a magyar vásárló igénytelen, és csak az árat nézi, az tanulmányozza át jelen honlap top10-es listáit... ALL TIME TOP 10: 1. A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége (Bővített, extra változat - 4 DVD) - ez aztán az igénytelenség meg óccsóság:)
0
2005. május 10., kedd 1:09
nem mertem előbb beírni, de nem elvi okok miatt nem engedték szinkronosan kiadni az sw-t? értve ezalatt, hogy lucas nem üzleti alapon határozta meg, hogy milyen szinkron mehet a dvdre
0
2005. május 10., kedd 1:07
érdekes ez a vita (beszélgetés), de azért néhány dologgal elég nehéz egyetérteni:

1. aki a "klasszikus" 990-es és újságmellékletes dvd-ket megveszi, annak kevés kivétellel (trainspotting, kill bill, valamilyen gyerekkori szerelem:)) hóttmindegy, hogy mit rak be a valszeg 10 ezres házimozi rendszerébe, csak árban idomuljon ahhoz. ezeknek nagyjából arra kellhet a dvd, hogy a győzikesóig vagy a heti karatézós-b@szós don"thedragon"wilson filmig elüsse az időt. az ilyennek hiába akartok akár 2500-ért filmet eladni, akkor sem veszi meg!!! a másik kategória, amelyik csak másolt filmet hajlandó megvenni vagy beszerezni. az ilyennek meg az a fontos, hogy minél előbb lásson egy-egy sikerfilmet, és megintcsak hiába akarsz neki 2-3e-ért filmet adni neki - az már megvan másolva. van olyan ismerősöm, aki kb. 500e-t költött a hardverre, de nincs egy rohadt eredeti dvd-je se, a másik meg képes megvenni 1500-ért a moziban felvett nemzet aranyát... ezekkel nincs mit kezdeni! aki viszont potenciális vevő a minőségi kiadásokra, az a 990-es dvd-t nem a drágább HELYETT, hanem az MELLETT veszi meg. magyarul: minimális a verseny a kétfajta termék között. az más kérdés, hogy a kiadók ezt nem látják, vagy rosszul értelmezik...
2. annyiban mindenképpen egyet kell értenem az előttem szólóval, hogy az egész elején el lett szúrva. elnézték ezt a dolgot, túlárazták a filmeket, és ezzel szépen leszoktatták az embereket az eredeti dvd-kről... pedig tanulhattak volna pl. a számítógépes játékokból
3. semmilyen konkrét információm nincs, csak találgatok, de valahogy úgy képzelem, hogy a leárazásra nagyjából akkor kerül általában sor, amikor a film már rég behozta a befektetett lóvét, azaz csak a konkrét darab elkészítési költségét kell visszahoznia. az pedig nem lehet túl sok... tán alacsonyabbról kéne indulni, hátha úgy is működne
4. a kiadókról még csak annyit, hogy némelyik elképesztő dilettantizmusról tesz tanúbizonyságot. a legjobb példa (a star wars-on kívül, de arról majd később) a reszkessetek betörők, amit csak egy csúcshülye adhatott ki szinkron nélkül! nem is azért, mert én nem vettem meg, de szerintem a gyereküknek sokan megvették volna, így meg...
5. a star wars-ról meg csak annyit, hogy a lucas bekaphatja! nemcsak a szinkron miatt, de a trilógia doboza szerintem talán a legrondább és legigénytelenebb kiadvány, amit box-ban valaha láttam. az egyik kedvenc filmem, de ezért a sz@rért nem adok ennyi pénzt...
0
2005. május 10., kedd 0:54
"Na de kérlek, mi ebben a megdöbbentő?" Az, hogy ez a "klasszikus" - úgy tünik, mindent klasszikusnak tekintünk, ami régi - szinkron pocsék volt, és amikor 1984 karácsonyán lement a tévében, a rajongók fel voltak háborodva, hiszen addig mindenki csak a moziban, eredeti nyelven hallotta a filmet. Ennek nemcsak a  nyelvtudáshoz van köze, a rossz szinkron tönkreteszi a film hangulatát, hangminöségét, Lucas szerint 50 %-át. "Mi THX ( 95) előtti rajongók azt szoktuk meg" - Én, még a Dolby Surround elötti rajongóként csak James Earl Jonest meg Harrison Fordot szeretem hallgatni, de ha már szinkronról van szó, akkor ne a rosszabbat válasszuk, csak azért, mert az a régi. Ez persze csak az én véleményem. Azt egyébként én is túlzásnak érzem, hogy egy kiadótól elvárjuk, hogy a létezö összes szinkront felpakolja a lemezre. A végén még azt is kitalálja valaki, hogy a hangalámondást is tegyük rá, és legyen hozzá egy bónuszlemez a rossz minöségü VHS-képpel, mert egyesekben ez ébreszt nosztalgiát.

"Ha ez az extrák rovására megy (ami azért vicces lenne!), ám legyen" Szintén magánvélemény, de szerintem a DVD-formátum egyik legnagyobb elönyét készülsz kidobni az ablakon!
0
2005. május 10., kedd 0:36
"Hiába szinkronbolond a magyar, nem került szinkron a világ legpiacképesebb termékére, a Star Wars-ra se, pedig még az eladások tekintetében is az elsők között van mindegyik rész Magyarországon" Lehet, hogy igazatok van, de a hozzászólások alapján úgy vélem, hogy ezek kivételek, amelyeket még így is megvesznek a rajongók, utána viszont dühöngenek, hogy nincs rajta szinkron. Ha ez általános lenne, a legtöbb filmet nem tudnák eladni, a VHS-re úgyis elkészülö szinkron keresettsége ugyanakkor megnöne, és egy külföldröl beszerzett példány meg egy kikölcsönzött kazetta segítségével elöállított kalózpéldányok lepnék el a piacokat.
0
2005. május 9., hétfő 23:13
Lehet, hogy demagóg vagyok, de ha nem lett volna 9000 Ft-os szinkron nélküli Terminátor pár éve akkor nem lenne ma 1490 Ft-os mellékletes Trainspotting. Egyszerűen annyira túl voltak árazva a dvdk, hogy látszott, innen csak a ló másik oldalára lehet majd átesni.
Már nem luxuscikk a dvd? Talán az összes kiadó és készülékgyártó ezt szerette volna elérni.

Az "internetről letöltött blabla.." szöveghez meg annyit, hogy a Divx nem itt lett fejlesztve, a készülék ami lejátsza szintén nem itt készült illetve nem itt találták ki, hogy ugyan játsza már le ezt a milliárdos károkat okozó szabványt.
0
2005. május 9., hétfő 22:54
Köszi!!!   :)

Jó volt veled "beszélgetni",ha már telefonon sajna mostanában nem lehet elérni téged.

Jó éjt Neked és Mindenkinek!
0
2005. május 9., hétfő 22:52
Ez így van jól. Milyen legyen a vásárló, ha nem ilyen :)
0
2005. május 9., hétfő 22:48
Bocsánat nem ugy értettem azt, hogy Te azt mondtad,hogy a vásárlókkal van gond,de azért mint "vásárló" tudom hogy velünk is jócskán van gond.Türelmetlen,akaratos és mindent akarnak,-unk.
0